Wiadomość powitalna - ograniczenie do 255 znaków

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Lesław

Wiadomość powitalna - ograniczenie do 255 znaków

Post autor: Lesław » 11 sierpnia 2008, 08:32

Witam!

Mam phpbb3 + phpBB3 Portal 1.2.2
Zainstalowałem sobie moda z powitalnym PW dla nowo zarejestrowanego użytkownika.
Problem polega na tym, że jak wpisuję treść wiadomości, to dostaję komunikat:

Kod: Zaznacz cały

Podana wartość ustawienia „Wiadmość” jest zbyt długa. Maksymalna dozwolona długość to 255.

Sprawdzałem ustawienia w ACP i nie mogę znaleźć tego ustawienia. Posty mają max ilość znaków 60000.

Dokładnie taki sam komunikat mam jak próbuję wpisać newsa w bloku "Welcome Settings" w portalu, choć stoi tam jak byk, że mam do dyspozycji 600 znaków.

Z góry dzięki za pomoc. :)

jason.bourne

Re: Wiadomość powitalna - ograniczenie do 255 znaków

Post autor: jason.bourne » 19 lutego 2009, 22:23

Dołączam się do pytania i proszę o odpowiedź! Mam prawie dokładnie taki sam problem, tylko że w moim przypadku dotyczy on "Welcome Message" w portalu i pola "Opis strony" w ustawieniach forum.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”