Problem z instalacją PHPBB3 - PORTAL

Pomoc w przypadku kłopotów z modyfikacjami: instalacją, konfiguracją, błędami. Zakładając nowy temat pamiętaj o odpowiednim prefiksie!
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
CMBsee

Problem z instalacją PHPBB3 - PORTAL

Post autor: CMBsee » 09 lipca 2008, 04:40

Powiem krótko udało mi się zainstalować PHPBB3_portal ale gdy wyczyszczę cache to wtedy wyskakuje błąd, ja już nie wiem co jest grane wszystkie pliki które mają być na serwerze są, a także kody w plikach napisane tam gdzie mają być, i co robić. O to ten błąd cały czas ten sam:
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /portal/block/mini_cal.php on line 25: include_once(./portal//includes/mini_cal/calendarSuite.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /portal/block/mini_cal.php on line 25: include_once() [function.include]: Failed opening './portal//includes/mini_cal/calendarSuite.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php5-own/lib/php')

Fatal error: Class 'calendarSuite' not found in /home/freehost/f/o/forum-karpatians/www/portal/block/mini_cal.php on line 48

co stymi plikami jest nie tak :?: :?: :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z instalacją PHPBB3 - PORTAL

Post autor: mateusz » 09 lipca 2008, 08:08

nie skopiowałeś plików w odpowiednie miejsca
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”