Ajax Shoutbox
Regulamin forum
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Na tym forum wymagane jest stosowanie prefiksów w tytułach tematów. Prefiks tematu musi składać się nazwy modyfikacji, której dotyczy problem. Dla modyfikacji phpBB Gallery poprawna nazwa tematu to przykładowo [phpBB Gallery] Problem z wgrywaniem zdjęć. Tematy niespełniające wymogu będą przenoszone do kosza.
Ajax Shoutbox
Dodalem instalacje shoutbox i mam tylko dzial shoutbox na dole zupelnie ,ale go nie wyswietla.
taniectowarzyski.net
Co zle zrobilem ?
taniectowarzyski.net
Co zle zrobilem ?
Re: Ajax Shoutbox
Podaj wersje moda, jaka zainstalowales.
Prawdopodobnie chodzi o ustawienia zezwolen dla uzytkownikow. W taki sposob jak w chwili obecnej, Ajax Shoutbox wyglada, kiedy dostep do ShoutBox'a jest wylaczony dla gosci.
BTW Layout Twojego serwisu/forum, bardzo korzystnie wplywa na samopoczucie uzytkownika.
/SIMON
Prawdopodobnie chodzi o ustawienia zezwolen dla uzytkownikow. W taki sposob jak w chwili obecnej, Ajax Shoutbox wyglada, kiedy dostep do ShoutBox'a jest wylaczony dla gosci.
BTW Layout Twojego serwisu/forum, bardzo korzystnie wplywa na samopoczucie uzytkownika.
/SIMON
ajax_shoutbox1.0.3a
Poza tym ja nie widze tez .A jestem administratorem ,a nie gosciem.
Cos jest nie tak.
Dzieki za opinie
Poza tym ja nie widze tez .A jestem administratorem ,a nie gosciem.
Cos jest nie tak.
Dzieki za opinie
Wyczyściłeś cache szablonu?
Tak wyczyscilem cashe i odswiezylem go.
Zainstalowalem na localhost'cie Subsilver2, po czym zaaplikowalem Ajax Shoutbox'a w wersji 1.0.3a. Okazuje sie, ze ta wersja moda nie ma jakichkolwiek ustawien dostepu z poziomu Panelu Admina. Jedynym ograniczeniem jest brak mozliwosci pisania przez niezarejestrowanych uzytkownikow; co wykluczylo moje wczesniejsze przypuszczenie. Pozwolilem wiec sobie zawinac Ci z serwisu kilka plikow odpowiedzialnych za poprawne funkcjonowanie moda.
Jeden blad znalazlem tutaj:
Otworz: styles/dance/template/overall_header.html
Znajdz
Zamien na
To drobny szczegol, jednak powoduje niepoprawne wyswietlanie ShoutBox'a, kiedy ten jest juz dostepny.
Poza tym wyjatkiem, pozostale pliki stylu zmodyfikowane sa porawnie.
Tym, czego nie moge odnalezc na Twoim serwerze, jest plik js.php i jest bardzo prawdopodobne, ze to wlasnie jego brak jest przyczyna problemu; co potwierdza usuniecie go z mojego forum testowego na localhost'cie, dajace ten sam efekt, jak na Twoim forum. Nie jestem rowniez przekonany co do istnienia pliku static.js...
Po poprawieniu bledu w overall_header.html porownaj ponizszy fragment instrukcji z zawartoscia glownego folderu forum.
File Copy
1. Copy: root/ajax.php
To: ajax.php
2. Copy: root/js.php
To: js.php
3. Copy: root/static.js
To: static.js
BTW Mialem maly problem z rejestracja, jednak kiedy juz sobie poradzilem, trafilem na info w czym rzecz. ;]
Czekam na info na temat wynikow mojego posiedzenia, tymczasem najwyzsza pora na sen.
PZDR /SIMON
Jeden blad znalazlem tutaj:
Otworz: styles/dance/template/overall_header.html
Znajdz
Kod: Zaznacz cały
</head>
<!-- IF S_DISPLAY_SHOUTBOX -->
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT_STATIC}"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/editor.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT}"></script>
<!-- ENDIF -->
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_DISPLAY_SHOUTBOX -->
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT_STATIC}"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_TEMPLATE_PATH}/editor.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{U_SHOUT}"></script>
<!-- ENDIF -->
</head>Poza tym wyjatkiem, pozostale pliki stylu zmodyfikowane sa porawnie.
Tym, czego nie moge odnalezc na Twoim serwerze, jest plik js.php i jest bardzo prawdopodobne, ze to wlasnie jego brak jest przyczyna problemu; co potwierdza usuniecie go z mojego forum testowego na localhost'cie, dajace ten sam efekt, jak na Twoim forum. Nie jestem rowniez przekonany co do istnienia pliku static.js...
Po poprawieniu bledu w overall_header.html porownaj ponizszy fragment instrukcji z zawartoscia glownego folderu forum.
File Copy
1. Copy: root/ajax.php
To: ajax.php
2. Copy: root/js.php
To: js.php
3. Copy: root/static.js
To: static.js
BTW Mialem maly problem z rejestracja, jednak kiedy juz sobie poradzilem, trafilem na info w czym rzecz. ;]
Czekam na info na temat wynikow mojego posiedzenia, tymczasem najwyzsza pora na sen.
PZDR /SIMON
Zrobiłem tak jak powiedziałes i nie przyniosło mi to zadnych skutków.
Sprawdziłem na ftp. i pliki sa na http://taniectowarzyski.net/forum/ajax.php itd.
Ale wgralem jest ponownie tak na wszelki wypadek.
Może musze jakies CHMODY nadaC?
Problem z rejestracja?
Sprawdziłem na ftp. i pliki sa na http://taniectowarzyski.net/forum/ajax.php itd.
Ale wgralem jest ponownie tak na wszelki wypadek.
Może musze jakies CHMODY nadaC?
Problem z rejestracja?
Wykonałeś zapytanie SQL?
tak. Chyba ,ze wykonac je jeszcze raz? To sie cos stanie?
Sprawdź czy wykonałeś wszystko zgodnie z instrukcją. Ten MOD na 200% działa po wykonaniu wszystkich instrukcji poprawnie.
To znaczy w paczce jest jakis plik modx.prosilver.en.xsl ,ale nie wiem co z nim mialem zrobic. ,bo nic nie jest o nim napisane.
Z tym plikiem nic nie robisz.
Jak juz wspomnial daro, mod zamieszczony w portalu z pewnoscia gwarantuje poprawne dzialanie ShoutBox'a; no, moze te 200% to przesada, ale 100 osiaga bez problemu.
Niedobrze, ze moje przypuszczenia nie pokrywaja sie ze stanem faktycznym, jednak juz z poziomu przegladarki wyraznie widac, ze wymienione pliki nie dzialaja poprawnie. Na pewno blad powoduje cos, co niepoprawnie odnosi sie do pliku js.php.
Jak juz pisalem, pliki stylu wyedytowane sa poprawnie, wiec bledu pozostaje szukac w bazie danych, badz w edytowanych na potrzeby moda plikach *.php. Jesli jeszcze cokolwiek mam Ci pomoc w rozwiazaniu problemu, przeslij mi via mail [simon.ppf at interia.pl] ponizsze pliki ze swojego serwera:
Files to Edit
* index.php,
* includes/constants.php,
* includes/functions.php,
* styles/prosilver/template/editor.js,
* styles/prosilver/template/index_body.html,
* styles/prosilver/template/overall_header.html
Co do ponownego wykonania zapytania do bazy; musisz na te okolicznosc usunac tabele phpbb_shoutbox, ktora pojawila sie w bazie w skutek poprzedniego zapytania. Jednak nie wydaje mi sie, by ta tabela powodowala blad, poniewaz nie zawiera ona istotnych danych, od ktorych mogloby zalezec wyswietlanie samego ShoutBox'a.
Apropos rejestracji... Podobno jest wylaczona:
PZDR /SIMON
Niedobrze, ze moje przypuszczenia nie pokrywaja sie ze stanem faktycznym, jednak juz z poziomu przegladarki wyraznie widac, ze wymienione pliki nie dzialaja poprawnie. Na pewno blad powoduje cos, co niepoprawnie odnosi sie do pliku js.php.
Jak juz pisalem, pliki stylu wyedytowane sa poprawnie, wiec bledu pozostaje szukac w bazie danych, badz w edytowanych na potrzeby moda plikach *.php. Jesli jeszcze cokolwiek mam Ci pomoc w rozwiazaniu problemu, przeslij mi via mail [simon.ppf at interia.pl] ponizsze pliki ze swojego serwera:
Files to Edit
* index.php,
* includes/constants.php,
* includes/functions.php,
* styles/prosilver/template/editor.js,
* styles/prosilver/template/index_body.html,
* styles/prosilver/template/overall_header.html
Co do ponownego wykonania zapytania do bazy; musisz na te okolicznosc usunac tabele phpbb_shoutbox, ktora pojawila sie w bazie w skutek poprzedniego zapytania. Jednak nie wydaje mi sie, by ta tabela powodowala blad, poniewaz nie zawiera ona istotnych danych, od ktorych mogloby zalezec wyswietlanie samego ShoutBox'a.
Apropos rejestracji... Podobno jest wylaczona:
Link do rejestracji: http://taniectowarzyski.net/forum/index.php#s87 pisze:Rejestracja w serwisie jest nieaktywna,bo [...]
PZDR /SIMON
Załącz gdzieś pliki:
index.php,
includes/constants.php,
includes/functions.php,
styles/styl/template/editor.js,
styles/styl/template/index_body.html,
styles/styl/template/overall_header.html
index.php,
includes/constants.php,
includes/functions.php,