Witam wszystkich,
Mam zainstalowany styl który dziedziczy z prosilver. Zainstalowałem tez narzędzia seo: GYM Sitemaps & RSS. I teraz gdy na spodzie strony kliknę: "Index Mapy strony" to pojawia się mapa strony wygenerowana w stylu prosilver (niebieski) a ja chciałbym aby mapa była spójna graficznie i nawiązywała do zainstalowanego przeze mnie stylu: http://mission-critical.pl/rss/news/. To samo tyczy się łącza RSS i lista kanałów. Natomiast inne linki SEO: Mapa strony i nowości są w kolorystyce mojego zainstalowanego stylu: http://mission-critical.pl/maps/.
Proszę o informację i wskazówki jak to można zmienić.
Z góry dzięki i pozdrawiam,
Styl w PHPBB SEO zgodny z szablonem
Re: Styl w PHPBB SEO zgodny z szablonem
styles/twoj_styl/theme/gym_google.css
styles/twoj_styl/theme/gym_rss.css
styles/twoj_styl/theme/gym_rss_links.css
/gym_sitemaps/style
Tu znajdują się pliki odpowiedzialne za styl tej modyfikacji, po zmianach musisz czyścić cache tej modyfikacji oraz odświeżać swój styl
styles/twoj_styl/theme/gym_rss.css
styles/twoj_styl/theme/gym_rss_links.css
/gym_sitemaps/style
Tu znajdują się pliki odpowiedzialne za styl tej modyfikacji, po zmianach musisz czyścić cache tej modyfikacji oraz odświeżać swój styl
Wygląd kanałów RSS/Atom przechwytuje zwykle przeglądarka i to od niej jest on zależny. W GYM Sitemaps wygląd zakodowany jest w plikach tej modyfikacji (nie dziedziczy z prosilvera). Musiałbyś skopiować te pliki z instalki do katalogu swojego stylu i tam je edytować – głównie gym_google.css i gym_rss.css.
Tak jeszcze Ci doradze, odpuść sobie, ja też kiedyś z kumplem przytrzęśliśmy, ojejku jak to paskudnie wygląda, styl mamy taki, a Gym Sitemap wygląda jak zwykły prosilver. Ta modyfikacja jest dla robotów wyszukiwarek, a nie użytkowników, więc nie ma co się zagłębiać w jej wygląd.
Najlepiej wyłączyć odnośniki z widoku forum i po kłopocie, bo i tak te odnośniki do mapy strony dodajesz w ustawieniach witryny w panelu google czy też innych wyszukiwarkach.
Najlepiej wyłączyć odnośniki z widoku forum i po kłopocie, bo i tak te odnośniki do mapy strony dodajesz w ustawieniach witryny w panelu google czy też innych wyszukiwarkach.
Dzięki za szybką pomoc. Chyba zrobię tak jak pisze Psikus. Dla użytkownika nie ma to większego znaczenia...
Jeszcze raz dzięki.
Jeszcze raz dzięki.
German
Mission-Critical.pl
Mission-Critical.pl