Modyfikacja arkuszy styli - Prosilver

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Centurio

Modyfikacja arkuszy styli - Prosilver

Post autor: Centurio » 15 lipca 2012, 12:49

Witam,

mam pewien problem z edycją stylu Prosilver. Otóż po zmianie czegokolwiek w pliku css (common.css) lub nawet po modyfikacji poprzed panel admina na stronie nie widać żadnych zmian. Właściwie to mogę nawet usunąć cały folder z plikami css i nic się nie stanie. Próbowałem skopiować skórkę i postawić bliźniaka pod inną nazwą jednak to również w niczym nie pomogło.

Zainstalowałem więc skórkę we_clearblue, tam już mogę przeprowadzać zmiany, jednakże wolałbym bazować na podstawowym stylu.

Inny problem jest taki, że skórka nie zmienia się na stronie głównej nawet po zmianie stylu domyślnego, dopiero po dezaktywacji innych zmienia się także na forum.

Samo forum jest czystą instalacją w wersji 3.0.10 z modyfikacją phpBB SEO Ultimate SEO URL v0.7.0 - może tutaj leży problem?

http://forum.mow-center.pl/

Aviator
Administrator

Re: Modyfikacja arkuszy styli - Prosilver

Post autor: Aviator » 15 lipca 2012, 14:10

Jeżeli przeprowadzasz edycje w plikach CSS to po zapisaniu musisz odświeżyć w ACP motywy, jeżeli w plikach HTML to odświeżasz szablony, a jeżeli w imageset to odświeżasz zestaw obrazków.
Jak odświeżyć komponenty stylu?

Centurio

Post autor: Centurio » 17 lipca 2012, 12:34

Psikus pisze:Jeżeli przeprowadzasz edycje w plikach CSS to po zapisaniu musisz odświeżyć w ACP motywy, jeżeli w plikach HTML to odświeżasz szablony, a jeżeli w imageset to odświeżasz zestaw obrazków.
Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem! Zapomniałem niestety dodać, że już próbowałem tego jednak nic nie pomogło. Tak jak pisałem, mogę nawet usunąć cały folder theme i później odświeżyć i nic się nie zmieni. Próbowałem też wyczyścić cache przeglądarki, ale też nie pomogło.

Centurio

Post autor: Centurio » 17 lipca 2012, 12:38

Psikus pisze:Jeżeli przeprowadzasz edycje w plikach CSS to po zapisaniu musisz odświeżyć w ACP motywy, jeżeli w plikach HTML to odświeżasz szablony, a jeżeli w imageset to odświeżasz zestaw obrazków.
Wielkie dzięki za zainteresowanie tematem! Zapomniałem niestety dodać, że już próbowałem tego jednak nic nie pomogło. Tak jak pisałem, mogę nawet usunąć cały folder theme i później odświeżyć i nic się nie zmieni. Próbowałem też wyczyścić cache przeglądarki, ale też nie pomogło.

"Wykonuj ponowną kompilację przestarzałych komponentów stylu:" jest ustawione na tak.

Sammael

Post autor: Sammael » 17 lipca 2012, 13:19

No to wyłącz na wszelki wypadek tą funkcję i sprawdź, czy zadziała jak ponownie odświeżysz same komponenty.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”