Dodatkowe pole w opisie

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
makro

Dodatkowe pole w opisie

Post autor: makro » 05 maja 2012, 09:52

A więc chce dodać dodatkowe pole w opisie przy profilu użytkownika tak by sie wyświetlało jak napisze temat.
Zrobiłem tak w PA użytkownicy i grupy dodałem dodatkowe pole STOPIEN no i wszędzie sie to wyswietla ale nie przy profilu przy temacie, w ogóle u mnie tylko 3 pozycje są(rejestracja,posty,lokalizacja)reszta jest widoczna jak wejdę w użytkownicy.Mój styl to hestia http://www.stsoftware.biz/free_phpbb3_styles.html to jest ten drugi styl na tej stronie,
dodam ze w PA->uzytkownicy i grupy->edycja pola mam zaznaczone "Wyświetlaj na ekranie przeglądu tematu:Jeśli ta funkcja jest włączona, pole będzie wyświetlane w mini profilu na ekranie przeglądu tematu." Jak to ustawić?

Aviator
Administrator

Re: Dodatkowe pole w opisie

Post autor: Aviator » 05 maja 2012, 09:57

Jeżeli ten styl nie obsługuje dodatkowych pół na tym etapie, to musisz już sam zmodyfikować plik/pliki tak, aby te pole w tym miejscu się wyświetliło.

makro

Re: Dodatkowe pole w opisie

Post autor: makro » 05 maja 2012, 10:00

dobra zrobiłem ,dodatkowo musza byc zaznaczne jesze w PA->Funkcje witryny->Wyświetlaj dodatkowe pola na stronach tematu:

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”