Witam!
Chciałbym uzyskać tło pod "Statystyki", "Kto jest na forum?" oraz "Kto był przez ostatnie 24h?".
Tutaj jak to wygląda bez tła, każde pole wyznaczone powyżej powinno być w osobnej ramce:
http://iv.pl/images/25458359467254861864.jpg
A tutaj przykład, czyli jak powinno to wyglądać:
http://iv.pl/images/39130648660779951638.jpg
Z góry dziękuję za Waszą pomoc, Czaston.
Tło pod "WHOIS"
Re: Tło pod "WHOIS"
Zastosuj np. taki kod:
Czyli dodajesz:
Kod: Zaznacz cały
<div class="navbar">
<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
<p>{TOTAL_USERS_ONLINE} ({L_ONLINE_EXPLAIN})<br />{RECORD_USERS}<br /> <br />{LOGGED_IN_USER_LIST}
<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
</div>Wydaje mi się że dobrze by było jakbyś skopiował te wartości z pliku css, nazwał je np. 'staty' i określił osobno wartości dla statystyk, wtedy mógłbys sobie kombinować z kolorami, jakąś ładną rameczke dodać itp. a tak to jesteś zmuszony korzystać z takich samych wartości jak dla całego forum<div class="navbar">
Tutaj jest kod odpowiedzialny za ''jakieś'' statystyki.
</div>
Wszystko prowizorycznie działa. Jest tylko jeden problem z urodzinami. Gdy nikt ich nie ma, wyświetlana jest mała, pusta ramka. Dodatkowo, gdy wstawię każde staty osobno, - zlewa się ze sobą. Wstawiałem <br />, lecz wtedy za duże odstępy są. Zdecydowałem się na wstawienie jednej ramki dla całego WHOIS i prezentuje się ciekawie. Nie tworzyłem nowych klas w .css, ponieważ uznałem to za zbędne. Wystarczy mi zmienianie jednej funkcji, która odpowiada za wszystkie podobne ramki.
Tak czy siak, twoje rozwiązanie działa. Dzięki wielkie, jesteś tutaj chyba jedyną osobą, która jest skłonna do szybkiej pomocy zwykłym userom. Chwała Ci za to!
Tak czy siak, twoje rozwiązanie działa. Dzięki wielkie, jesteś tutaj chyba jedyną osobą, która jest skłonna do szybkiej pomocy zwykłym userom. Chwała Ci za to!
Co do urodzin, to możesz zastosować wewnątrz zmiennej kod, np tak:
Lub tak:
Wtedy ramka z tłem będzie się pojawiać tylko wtedy jak ktoś będzie obchodził urodziny
Przykładowo tak by to wyglądało: Lub tak:
<!-- IF S_DISPLAY_BIRTHDAY_LIST and BIRTHDAY_LIST -->
<h3>{L_BIRTHDAYS}</h3>
<div class="navbar">
<p><!-- IF BIRTHDAY_LIST -->{L_CONGRATULATIONS}: <strong>{BIRTHDAY_LIST}</strong><!-- ELSE -->{L_NO_BIRTHDAYS}<!-- ENDIF --></p>
</div>
<!-- ENDIF -->Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_DISPLAY_BIRTHDAY_LIST and BIRTHDAY_LIST -->
<div class="navbar">
<h3>{L_BIRTHDAYS}</h3>
<p><!-- IF BIRTHDAY_LIST -->{L_CONGRATULATIONS}: <strong>{BIRTHDAY_LIST}</strong><!-- ELSE -->{L_NO_BIRTHDAYS}<!-- ENDIF --></p>
</div>
<!-- ENDIF -->Przykładowo tak by to wyglądało: Lub tak:
Zamiast takich wartości możesz zastosować taki kod:Wstawiałem <br />, lecz wtedy za duże odstępy są.
<span style="line-height: XXpx;">
</span>