Gdzie jest plik php lub html z info o banerze?

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
looser

Gdzie jest plik php lub html z info o banerze?

Post autor: looser » 05 czerwca 2011, 16:31

Chciałbym (lecz nie potrafię - pomimo prób) znaleźć na moim serwerze z phpBB3 plik który wyświetla się gdy będąc na stronie głównej klikam "pokaż źródło". Sądzę, że jeśli takie coś istnieje to powinno być w folderze ze stylem ale albo moje oczy są już zmęczone albo tego tam nie ma.

Chciałbym trochę zmienić standardowy baner (i układ) na mniej więcej taki jak jest np. na stronie: http://forum.superakwarium.pl/
Nie chcę instrukcji jaki dokładnie zrobić taki wpis w kodzie, bo lubię sam rozwiązywać takie problemy jednak chcę wiedzieć gdzie mam szukać?

Dodam, że nie chodzi mi o zwykłą podmiankę gifa i zmianę rozdzielczości.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

M17ek

Re: Gdzie jest plik php lub html z info o banerze?

Post autor: M17ek » 05 czerwca 2011, 16:53

Strona główna składa sie z plików stylu :

overal_header , forumlist_body , index_body , overal_footer - te pliki edytujesz gdy chcesz zmienic strone glowna oczywiscie nie wszystkie :) jadąc kolejno to tak , 1 - header , 2 - tabele działów , 3 - wszystko po headerze do stopki obejmuje forum_list , 4 - stopka . Pamietaj ze po zmianie czego kolwiek musisz w ACP kliknac odswiez w zakladce style > szablony . :)

looser

Re: Gdzie jest plik php lub html z info o banerze?

Post autor: looser » 06 czerwca 2011, 12:41

Dzięki powyższej podpowiedzi uzyskałem zamierzony efekt - dzięki.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”