Problem z Adinfinitum i nowymi tematami

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
puha88

Problem z Adinfinitum i nowymi tematami

Post autor: puha88 » 18 marca 2011, 18:27

Witam wszystkich!!!

Założyłem nowe forum phpBB v 3.0.8 na własnym serwerze. Wszystkie wymagania przy instalacji etc zostaly spelnione i doinstalowalem stym AdInfinitum rowniez w wersji 3.0.8 ktory pozniej przez plik css przeobilem wg wlasnej kolorystyki.

Po wprowadzeniu wszystkich zmian zaczalem ustawiac kategorie przyznawac uprawnienia do grup oraz ogolnie konfigurowac forum wg wlasnego uznania. Pierwszy raz tego nie robie wczesniej dzialalem na wersji PhpBB 2.0.x jednak tam nigdy zadnego problemu nie bylo.

Mianowicie wszystko jest ok,ale... :evil: :evil: :evil:
* nie moge założyć NOWEGO TEMATU - taki przycisk nie istnieje (mimo ustawionego pelnego dostepu na grupie) zreszta czy to admin czy user nie ma to znaczenia.
* dalej jezeli konfiguruje profil sa podpisy ale nie ma avatarow

Jezeli ktos sie spotkal z takimi problemami i chcialby mi udzielic rady w tej kwestii bylbym wielce zobowiazany :)

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów!!!

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z Adinfinitum i nowymi tematami

Post autor: @Marcin » 18 marca 2011, 19:36

A taki przycisk w ogóle masz w stylu? musi tam być folder pl i w nim przycisk.

Wsparcie phpBB PL !!

puha88

Re: Problem z Adinfinitum i nowymi tematami

Post autor: puha88 » 20 marca 2011, 02:08

Juz sobie poradzilem, po zainstalowaniu adinfinitum nie bylo wogole zadnych przyciskow,a to dlatego ze forum bylo zainstalowane domyslnie w jezyku polskim a styl w angielskiem po przerzuceniu na ftpie do folderu pl wszystko automatycznie sie pojawilo :)

Niestety gdy usunolem jeden problem pojawily sie kolejne :)

Irytyje mnie bardzo fakt,ze za kazdym razem jak chce odpisac na post w danym temacie musze kliknac przycisk reply post, wczesniej jak dzialalem na tym stylu po ostatnim poscie mialem okno tzw. szybkiej odpowiedzi. Niestety mimo wlaczonej opcji na panelu okno sie nie pojawia...

Dalej podswietlenie tablicy... w calym pliku css nie ma wiersza z tym zwiazanego... zmienilem caly styl tak jak chcialem jednak irytuje mnie podswietlenie gdyz nadal ma kolor ze starego stylu. Przypuszczam ze jest to kwestia przepisania jakiegos mod'u... Jezeli tak to prosilbym aby ktos rozjasnil moj umysl i napisal mi ktory oraz ewentualnie jak go nadpisac aby zmienic kolor podswietlenia.

Z gory dziekuje i mam nadzieje,ze nie jest problem ze pisze w tym temacie o nowych zawiłościach :/

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”