edycja stylu
-
galengaladion
edycja stylu
Witam. Mam taki problem. Skopiowałem wszystkie pliki stylu prosilver umieściłem w nowym folderze i zainstalowałem jako nowy styl. Pozmieniałem także wszystkie nazwy w plikach stylu na nowe nazwy. Problem polega na tym, że nie mogę edytować kolorów. Jeśli próbuję powiększyć jakąś czcionkę to nie ma z tym najmniejszego problemu, lecz kiedy próbuję zmienić jej kolor lub kolor tła, występuje kompletny brak reakcji. Czy ktoś już może spotkał się z takimi objawami ?
Re: edycja stylu
Zmian dokonujesz w pliku
colours.css? Odświeżasz później motywy stylu?-
galengaladion
Zmian dokonywałem i w colours.css i common.css. W bazie danych też próbowałem. Motyw odświeżam. Jak już napisałem np zmiany w wielkości czcionki się pojawiają ale kolory zostają te same.
Może napisz, co dokładnie chcesz zmienić, a postaram się pomóc na tym przykładzie.
-
galengaladion
Próbowałem np zmienić kolor nazwy forum. Zmieniając kolor nagłówka "h1" kolor nazwy forum powinien się zmienić a się nie zmienia.
Jak "h1" nie działa, to może spróbuj "h0". 
-
galengaladion
Generalnie to nie jest kwestia tego, że wybrałem zły nagłówek albo coś. Trochę się orientuję i zmieniałem odpowiednie nagłówki polegając na źródle strony. Zresztą zmieniając rozmiar czcionki w danym nagłówku zmiany się pojawiały. Chodzi o kolory.
Generalnie wszystkie kolory można zmienić w pliku
colours.css. Być może zmieniasz kolor dla złej pseudoklasy lub jest on dziedziczony z innego elementu. Spróbuj jeszcze w ten sposób:Kod: Zaznacz cały
color: #xxxxxx !important;