Przyciski w stylu soul city

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
matius71

Przyciski w stylu soul city

Post autor: matius71 » 10 września 2009, 13:45

Witam,

Wczoraj zmieniłem styl na "soul city" jednak mam problem. Nie ma ikonek typu "NEW TOPIC" za to jest napis zwykłą czcionką "noty temat" Wolał bym jednak ikonkę :wink: Tyle że nie wiem co zrobić by się pojawiły :( Ikonki wgrałem wraz ze stylem na serwer, odświeżyłem Szablony, tematy, Zestawy obrazków, wyczyściłem ciasteczka. Czego to może być wina?

Awatar użytkownika
Smuger
Zasłużony

Re: Przyciski w stylu soul city

Post autor: Smuger » 10 września 2009, 14:27

matius71

Post autor: matius71 » 10 września 2009, 23:52

Hmm... no teraz już mam prawie wszystkie, z wyjątkiem tych na głównej stronie które powinny być przy każdym dziale... a tak to wszystkie są.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 11 września 2009, 19:21

Nazwa stylu nie powinna zawierać spacji (zresztą jak wszystkie ścieżki). Zapewne przez to są problemy z ich wyświetleniem. Jeśli już koniecznie chcesz mieć tę spację, to w ścieżkach zmień jego nazwę na:

Kod: Zaznacz cały

soul%20city
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

matius71

Post autor: matius71 » 12 września 2009, 00:07

we3b pisze:Nazwa stylu nie powinna zawierać spacji (zresztą jak wszystkie ścieżki). Zapewne przez to są problemy z ich wyświetleniem. Jeśli już koniecznie chcesz mieć tę spację, to w ścieżkach zmień jego nazwę na:

Kod: Zaznacz cały

soul%20city

Hmm... no zmieniłem nazwę stylu na "soul_city" tak jak było oryginalnie tyle że wtedy pokazuje mi się błąd ogólny: Template path could not be found: styles/soul city/template . Zainstalowałem styl jeszcze raz no i to samo się dzieje :/ Narazie do wyjaśnienia sprawy zmieniłem znów na "soul city" Czemu tak jest?

pit

Post autor: pit » 12 września 2009, 15:39

Folder ze stylem powinien mieć nazwę "soul_city", nie wiem skąd go ściągnąłeś i skąd się wzięła tam spacja.
Weź go odinstaluj/usuń zainstaluj na nowo upewniając się że przed instalacją ma właściwą nazwę.

matius71

Post autor: matius71 » 13 września 2009, 00:33

No właśnie w poprzednim poście napisałem że usunąłem styl, wykasowałem z serwera potem zmieniłem nazwę stylu tak by nie miał spacji (soul_city) wgrałem na serwer, zainstalowałem i pojawiał się błąd o którym napisałem w poprzednim poście. Teraz zmieniłem znów nazwę stylu na "soul city" ze spacją bo wtedy nie wywala mi błędu i chodzi tyle że z ikonkami są jaja. Styl pobrany z http://demo.phpbb3styles.net/soul_city

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 13 września 2009, 11:56

Pod odnośnikiem, który podałeś znajduje się styl o poprawnej nazwie. Spróbuj wgrać oryginalny. Najpierw usuń ten zainstalowany (komponenty stylu musisz także osobno usunąć).

matius71

Post autor: matius71 » 16 września 2009, 21:20

Czyli że jak, narazie usunąłem go z PA/style/styl/nazwa stylu/usuń potem na serwer i usunąłem z styles/ i usunąłem "soul city" Gdzieś jeszcze muszę usunąć?

pit

Post autor: pit » 16 września 2009, 22:19

Nie chodzi generalnie o to jak i gdzie usuniesz ten styl tylko o to, że dzieją się dziwne rzeczy.
Styl jest w folderze "soul_city" i taki folder wrzucasz na serwer, nagle masz folder "soul city" forum działa choć nie powinno. Powinieneś zobaczyć "Template path could not be found", zmieniasz nazwę na "soul_city" i wtedy masz "Template path could not be found". Na dodatek w IE te ikony są tam gdzie być powinny a w FF nie.
Reasumując nic z tego nie rozumiem i nie bardzo wiem jak Ci pomóc.
Sprawdź w tych plikach:
styl/style.cfg
styl/imageset/imageset.cfg
styl/template/template.cfg
styl/theme/theme.cfg
czy masz "name = soul_city

matius71

Post autor: matius71 » 17 września 2009, 00:13

Odinstalowałem tak jak napisałem w poprzednim poście i pobrałem styl ze strony od nowa i wgrałem go na serwer bez żadnych zmian no i po instalacji mam to:
Obrazek
Jeszcze zaraz sprawdzę jak z tymi plikami jest.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 17 września 2009, 08:29

Spróbuj jeszcze usunąć komponenty stylu (szablony, motywy, zestawy obrazków). Niestety nie są one usuwane wraz z odinstalowaniem stylu.

Pit, zapewne wynika to z tego, że różne przeglądarki interpretują inaczej spacje w adresie. Te standardy…

matius71

Post autor: matius71 » 17 września 2009, 11:28

we3b, miałeś racje nie usuwałem komponentów stylu. Teraz wszystko gra ;) dzięki wszystkim za pomoc.

---EDIT----

Dobra już mam wszystkie przyciski to teraz zadam jedno jeszcze krótkie pytanie...

Bo problem w tym że te wszystkie przyciski są nie po polsku no i ja chce je przerobić i dowiedziałem się że żeby napis był wyraźny to trzeba użyć czcionki pikselowej? Tak gdzieś przeczytałem... i chciałem się dowiedzieć jakiej czcionki użyć, chodzi mi o nazwę a idealnie by było jak bym dostał link do niej. Jak coś to będę to robił przez gimpa

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”