[POMOC] Zmiana koloru belek na dwu kolorowe

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
RedGreen

[POMOC] Zmiana koloru belek na dwu kolorowe

Post autor: RedGreen » 04 listopada 2014, 18:02

Cześć wszystkim.

Jak w temacie, chcę zmienić kolor belek na dwukolorowy, ze zmianą techniczną koloru nie ma problemu, photoshop da radę :lol: ale nie wiem gdzie mam wrzucić, podmienić pliki aby to zrobić, również nie wiem jakie miejsce w kodzie za to odpowiada.Szukałem w necie odpowiedzi ale nic nie znalazłem. Posiadam styl Exhibit.

Aviator
Administrator

Re: [POMOC] Zmiana koloru belek na dwu kolorowe

Post autor: Aviator » 03 grudnia 2014, 01:48

Kod: Zaznacz cały

ul.topiclist li {
    color: #525252;
Ja jak zaczynałem się bawić w takie rzeczy i nie mogłem czegoś znaleźć, to robiłem screen, kroplomierzem sprawdzałem kod koloru i szukałem w plikach css, tego kodu i jak nawet było kilka takich samych kolorów, to po prostu na zasadzie prób i błędów dochodziłem do tego na którym mi zależało.

Awatar użytkownika
Zyleta
Moderator

Re: [POMOC] Zmiana koloru belek na dwu kolorowe

Post autor: Zyleta » 03 grudnia 2014, 09:10

Teraz nawet screena nie trzeba robić :D Na google chrome jest dodatek "eye dropper", którym możemy od razu z poziomu przeglądarki pobrać kod koloru (przy gradientowych oczywiście może być problem, ale mniej więcej będzie wiadomo czego szukać :D ). Sam tak parę razy robiłem :P

Co do dwukolorowego, to już zależy jakie dwa kolory chcesz wykorzystać, ale w dzisiejszej technice i w nowoczesnych przeglądarkach, spokojnie dwa, a nawet więcej kolorów można spokojnie ustawić samym css (css3?) i nie trzeba do tego wrzucać grafiki żadnej ;)

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”