Dodatkowy obrazek i wyśrodkowanie

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Ryach

Dodatkowy obrazek i wyśrodkowanie

Post autor: Ryach » 27 lutego 2013, 18:21

Witam wszystkich
Ostatnio kodyfikując moje forum napotkałem taki o to problem
Postanowiłem dodać dodatkowy obrazek pod głównym banerem w przyszłości będzie wyglądał inaczej ale na razie chciałem sobie poradzić z samym kodem

dodałem nowy div:
<div id="wrap">
<a id="top" name="top" accesskey="t"></a>
<div id="page-header">
<div class="headerbar">
<div class="bs"></div>
sformatowałem go css em:
.bs {

position: absolute;
z-index: 2000;
margin-left: 560px;
margin-top: 224px;
width: 112px;
height: 71px;
background-image: url("./styles/lucid_lime/theme/images/4bs.png"); <<< ten link w kodzie forum wygląda inaczej tak wyświetla się w chromie >>>

}
I tu zaczęły się schody na moim kompie wszystko wygląda ok, na innych komputerach przy innych rozdzielczościach napis ten przesuwa się w prawo.
Zastanawiam się jak to ustawić żeby napis ten pozostawał zawsze na środku niezależnie od rozdzielczości poziomej monitora. Dodam też że nie mogę zrezygnować z opcji absolute gdyż wszystko się przesuwa i napis ten nie znajduje się wtedy gdzie powinien.
link do Forum:

Ryach

Re: Dodatkowy obrazek i wyśrodkowanie

Post autor: Ryach » 28 lutego 2013, 11:23

Nie mogę edytowac więc napisze poniżej, tymczasowo dopóki nie rozwiąże tego problemu zamieścilem obrazek z napisem 4BS jako cześć banery - obrazka na Górze strony. Niestety nie jest to rozwiązaniem którego chciałbym korzystać na dłuższa metę.

Aviator
Administrator

Re: Dodatkowy obrazek i wyśrodkowanie

Post autor: Aviator » 28 lutego 2013, 11:29

Po co to div'ujesz, dodaj po prostu obrazek w kodzie HTML pod banerem po za div'em, banera i wsio, powinien być na środku. Jeżeli jednak nie był by na środku to użyj:

Kod: Zaznacz cały

align="center"
.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”