Czy bezpiecznie mogę zedytować styl?

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Talon

Czy bezpiecznie mogę zedytować styl?

Post autor: Talon » 04 lipca 2012, 13:03

Witajcie.

Niedawno stworzyłem forum, oczywiście mam dostęp do FTP, wersja phpBB to 3.0.10.

Mam na razie te dwa podstawowe style. Poszperałem po PA i znalazłem dział "Motywy". Tam wszedłem do "prosilver". No i właśnie. Jest tam bardzo wiele tekstu, więc znalazłem(wedle poradnika) linijkę, w której zapisany jest kolor tła.
Pierwszy raz robię stronę na FTP, za bardzo jeszcze nie ogarniam tego.

Czy mogę więc zmienić sobie po prostu kolor tła w prosilver(#FFFFFF) na jakiś inny, zapisać i od razu go mieć? Czy jeszcze coś muszę zrobić? A może to całkowicie odstawić i ściągnąć gotowy styl?

Sammael

Re: Czy bezpiecznie mogę zedytować styl?

Post autor: Sammael » 04 lipca 2012, 14:46

Czy mogę więc zmienić sobie po prostu kolor tła w prosilver(#FFFFFF) na jakiś inny, zapisać i od razu go mieć? Czy jeszcze coś muszę zrobić? A może to całkowicie odstawić i ściągnąć gotowy styl?
To już twój wybór. Chcesz gotowy styl - ściągasz gotowy. Wracając jednak do głównego pytania: jeżeli pracujesz przez edytor w Panelu administratora to nie, nie musisz już nic robić.

Aviator
Administrator

Re: Czy bezpiecznie mogę zedytować styl?

Post autor: Aviator » 04 lipca 2012, 16:27

Talon pisze: Czy mogę więc zmienić sobie po prostu kolor tła w prosilver(#FFFFFF) na jakiś inny, zapisać i od razu go mieć? Czy jeszcze coś muszę zrobić? A może to całkowicie odstawić i ściągnąć gotowy styl?
Edytuj pliki stylu na FTP w jakimś programie np. Notepad++. Wprowadzając zmiany w stylu przez ACP stracisz te wprowadzone zmiany gdy odświeżysz styl lub wyczyścisz cache.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”