Dodatkowe pole profitlu + problem ze stylami

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Camus231989

Dodatkowe pole profitlu + problem ze stylami

Post autor: Camus231989 » 06 maja 2012, 13:33

Witam.

Panowie mam drobne problemy z PHPbb3. Próbuję dodać dodatkowe pole które będzie widoczne pod "avatarem" podczas przeglądania tematów. Przykładowo :
gg:xxxxxxx
Drugi... hmmm nie wiem w sumie czyto wina moja czy szablonu czy niczyja. Testowałem już chyba 3 szablony i za każdym razem jest jakiś problem.
w pierwszym mimo że miałem włączoną możliwość edycji postów - nie można było tego robić
w drugim nie mogłem znaleźć buttonów od edycji i zakładania nowych tematów O_o
w trzecim nie mogę ani stworzyć tematu ani odpowiedzieć gdyż nie widać żadnych buttonów typu
nowy temat
Nie wiem z czego te problemy wynikają. Czy problem z nie pojawiającym się polem to też problem ze stylem? Może style które ściągam są "lewe" . Nie wiem - moja wiedza na temat phpBB nie stoi na takim poziomie dlatego liczę bardzo na Waszą pomoc:)

Pozdrawiam
Camus
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 14:02 przez Aviator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat przeniesiony do odpowiedniego działu

Aviator
Administrator

Re: Dodatkowe pole profitlu + problem ze stylami

Post autor: Aviator » 06 maja 2012, 13:36

Nie wiem z czego te problemy wynikają.
Prawdopodobnie brakuje folderu styles/TwójStyl/imageset/pl z polskimi obrazkami.
Dobrze by było jakbyś podawał linki do stylów z jakimi masz problem.

Camus231989

Post autor: Camus231989 » 06 maja 2012, 13:47

http://demo.phpbb3styles.net/CoDFaction

Czyli rozumiem że problem z tym brakiem buttonów typu nowy temat wynika z braku folderu który Podałeś tak? Przez polskie obrazki co mam rozumieć? Po prostu obrazki tych buttonów tak?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 06 maja 2012, 13:52

Czyli rozumiem że problem z tym brakiem buttonów typu nowy temat wynika z braku folderu który Podałeś tak?
Tak, i brakiem w tym folderze plików graficznych z butonami.
Tam gdzie podałeś linka masz nawet napisane pod jaki język jest to styl i w tym przypadku jest to EN czyli angielski.
Możesz skopiować folder z zawartością 'en' nazwać go 'pl' i będziesz miał butony tyle że w języku angielskim, możesz oczywiście zrobić własne obrazki i je tam wstawić do tego folderu 'pl'

Camus231989

Post autor: Camus231989 » 06 maja 2012, 13:55

dzięki;) Działa:) A co z tym dodatkowym polem profilowym? to jest też wina braku polskich obrazków?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 06 maja 2012, 14:03

Camus231989

Post autor: Camus231989 » 06 maja 2012, 14:09

dziękuję za pomoc:) Widzę że moje problemy wynikały tylko i wyłącznie z mojego lenistwa i mimo iż planowałem zrobić to forum bez pomocy innych nie udało się. Tylko nie wiem czemu nie wygooglowało mi takiej odp;/ widocznie złych słów kluczowych użyłem. Dziekuję za pomoc jeszcze raz. Pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”