To mój debiut na tym forum, tak więc proszę o wyrozumiałość
Adres forum: http://www.pkp-jazda.pl/forum/
Styl: prosilver
Na forum, które powoli zaczynam konfigurować chcę zrobić jako tło tapetę (powtarzający się obrazek). Ponieważ tło jest ciemne okazuje się, że białe zaokrąglenia rogów przy tabelach i na górnej belce, brzydko wyglądają. Postanowiłem wiec przerobić wszystko na kanciate.
Najmniej inwazyjnym sposobem do którego doszedłem było przerobienie plików z zaokrągleniami tak by był w nich jedynie sam kolor przezroczysty - dzięki temu znikły górne zaokrąglenia. Dolne jednak zostały.
W pliku colours.css zmienilem
Kod: Zaznacz cały
span.corners-bottom {
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_left.png");
}
span.corners-bottom span {
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_right.png");
}Kod: Zaznacz cały
span.corners-bottom {
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_left.gif");
}
span.corners-bottom span {
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/corners_right.gif");
}Prawdopodobnie powinno się to zrobić inaczej, pousuwać/zmienić kod odpowiadający za te zaokrąglenia, tak by przeglądarka nie nie wczytywala "przeźroczystych" plików graficznych. Przypuszczam że muszę szukać wszystkiego co dotyczy "corners-bottom" i "corners-top", ale nie wiem czy należy jedynie pousuwać fragmenty kodu, czy może coś należy pozmieniać.
Jak mniemam problem jest banalny, ale na tym nie mam dużej śmiałości do usuwania co popadnie z kodu. Proszę więc o radę: jak należy w prosty i szybki sposób zadziałać by pozbyć się zaokrągleń?
Z góry dzięki i pozdrawiam