Aktualizacja stylu Sabah_siyah

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
ukanesso

Aktualizacja stylu Sabah_siyah

Post autor: ukanesso » 15 lutego 2010, 17:26

Ściągnąłem stąd http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1826115 pliki stylu. Niestety jednak jasno napisane jest, że jest on dla phpBB 3.0.5, a ja korzystam z phpBB w wersji 3.0.6. Z tego co poczytałem na forum to na podstawie plików dla innych stylów mam edytować swoje jeśli chce go zaktualizować. Przyznam szczerze, że jest to kłopotliwe.. nie ma innej możliwości? Skąd mam wiedzieć tak przy okazji na jakim stylu bazuje sabah_siyah.. na prosilver czy subsilver2?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Aktualizacja stylu Sabah_siyah

Post autor: @Marcin » 15 lutego 2010, 17:56

ukanesso pisze:Przyznam szczerze, że jest to kłopotliwe.. nie ma innej możliwości?
Niestety nie ma, musisz zaktualizować styl do wersji 3.0.6 Jest zbyt wiele ważnych zmian i dodatków tj. Quick Reply, Feed, CAPTCHA itd.
Jeśli sam nie dasz rady, to zawsze możesz zlecić komuś aktualizację stylu.
ukanesso pisze:Skąd mam wiedzieć tak przy okazji na jakim stylu bazuje sabah_siyah.. na prosilver czy subsilver2?
bazuje on na subSilver2 :)
Wsparcie phpBB PL !!

ukanesso

Post autor: ukanesso » 15 lutego 2010, 18:50

@Marcin pisze:Niestety nie ma, musisz zaktualizować styl do wersji 3.0.6 Jest zbyt wiele ważnych zmian i dodatków tj. Quick Reply, Feed, CAPTCHA itd.
Robię wszystko dla zabawy, nie z konieczności.. więc odpada.. może spróbuję sam. Tylko przeglądanie wszystkich plików i ich analizowanie zajmie sporo czasu.. Mogę jakieś pliki dla danego stylu od razu wyeliminować, bo pewne jest lub bardzo prawdopodobne, że w nich nie należy wprowadzać zmian?
@Marcin pisze:bazuje on na subSilver2
Tak myślałem.. ponieważ właśnie mChat dla stylu subsilver2 znacznie lepiej z tym stylem wygląda. A da się to sprawdzić w jakiś prosty sposób, przed dokonywaniem modyfikacji? Porównując pliki stylów - taka metoda mi przychodzi tylko na myśl?

@EDIT:
A może ktoś modyfikował ten styl do wersji zgodnej z phpBB 3.0.6 i podzieliłby się nim bez dodatkowych MOD'ów?

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Widmo » 15 lutego 2010, 23:33

Aktualizacja stylu do wersji 3.0.6 - instrukcja krok po kroku + pliki ;)
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”