Napis Online pod avatarem
Napis Online pod avatarem
W google nawet tego nie znalazłem. Wie ktos, jak cos takiego zrobić ? Np. Zielony napis, jak ktos jest Online, a czerwony i napis Offline, jak kogoś nie ma, a jak ktoś jest ukryty, to offline.
Re: Napis Online pod avatarem
Nie wiem jak zrobić dla "ukrytego" natomiast dla offline/online -
w "viewtopic_body.html" znajdź
dodaj po
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&t=228106
w "viewtopic_body.html" znajdź
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF postrow.RANK_TITLE or postrow.RANK_IMG --><dd>{postrow.RANK_TITLE}<!-- IF postrow.RANK_TITLE and postrow.RANK_IMG --><br /><!-- ENDIF -->{postrow.RANK_IMG}</dd><!-- ENDIF -->
<dd> </dd>Kod: Zaznacz cały
<!-- IF postrow.S_ONLINE and not postrow.S_IGNORE_POST --><dd><strong>Status: <span style="color: green">obecny</span></strong></dd><!-- ELSE --><dd><strong>Status: <span style="color: red">nieobecny</span></strong></dd><!-- ENDIF -->PierdzieliszW google nawet tego nie znalazłem.
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&t=228106
Ale dalej wyświetla mi ten pasek niebieski Online, jak go usunać ?
To
zmień na
<!-- IF postrow.S_ROW_COUNT is odd -->bg1<!-- ELSE -->bg2<!-- ENDIF --><!-- IF postrow.S_UNREAD_POST --> unreadpost<!-- ENDIF --><!-- IF postrow.S_POST_REPORTED --> reported<!-- ENDIF --><!-- IF postrow.S_ONLINE and not postrow.S_IGNORE_POST --> online<!-- ENDIF -->">Kod: Zaznacz cały
<!-- IF postrow.S_ROW_COUNT is odd -->bg1<!-- ELSE -->bg2<!-- ENDIF --><!-- IF postrow.S_UNREAD_POST --> unreadpost<!-- ENDIF --><!-- IF postrow.S_POST_REPORTED --> reported<!-- ENDIF -->">Re: Napis Online pod avatarem
Wszystko ładnie pięknie, ale jeszcze Google, od reklam ma ten pasek 
I jeszcze chciałbym, aby w profilu był napis ten Status: obecny np. jak klikne na nick kogoś i są jego dane, bo dalej jest pasek Online. Oraz zauważyłem, ze jak ktos napisze prywatną wiadomośc, to nad jego avatarem, też jest pasek Online:

i chciałbym też, aby było w prywatnych wiadomosciach ten status.
I jeszcze chciałbym, aby w profilu był napis ten Status: obecny np. jak klikne na nick kogoś i są jego dane, bo dalej jest pasek Online. Oraz zauważyłem, ze jak ktos napisze prywatną wiadomośc, to nad jego avatarem, też jest pasek Online:

i chciałbym też, aby było w prywatnych wiadomosciach ten status.
Sprawę tego "paska" załatw globalnie, w "colours.css" znajdź
zmień na
dodaj przed
dodaj po
.online {
background-image: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/icon_user_online.gif");
}Kod: Zaznacz cały
/*
.online {
background-image: url("{T_IMAGESET_LANG_PATH}/icon_user_online.gif");
}
*/W "memberlist_view.html" poszukajI jeszcze chciałbym, aby w profilu był napis ten Status: obecny
<!-- IF LOCATION --><dt>{L_LOCATION}:</dt> <dd>{LOCATION}</dd><!-- ENDIF -->Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_ONLINE --><dt>Status:</dt><dd><span style="color: green">obecny</span></dd><!-- ELSE --><dt>Status:</dt><dd><span style="color: red">nieobecny</span></dd><!-- ENDIF -->
W "ucp_pm_viewmessage.html" znajdźi chciałbym też, aby było w prywatnych wiadomosciach ten status
<!-- IF RANK_IMG --><dd>{RANK_IMG}</dd><!-- ENDIF -->Kod: Zaznacz cały
<!-- IF S_ONLINE --><dd><strong>Status: <span style="color: green">obecny</span></strong></dd><!-- ELSE --><dd><strong>Status: <span style="color: red">nieobecny</span></strong></dd><!-- ENDIF -->