Dopasowanie loga do stylu.

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
czarny

Re: Dopasowanie loga do stylu.

Post autor: czarny » 11 maja 2009, 15:31

pit pisze:Ps. Jaja sobie robisz czy nie panujesz nad tym co się dzieje na Twoim forum?

Oczywiście, że nie robię sobie jaj, po prostu jestem zielony w tych sprawach...
Mam kolejny problem. Chodzi mi oto, aby grafika pokazująca czy są nowe posty czy nie.

Zrobiłem takie oto ikonki:
Nowy post: http://starzaki.eu.org/~czarny/gonzek/s ... m_read.gif
Brak nowych postów: http://starzaki.eu.org/~czarny/gonzek/s ... _read2.gif

Ma ktoś pomysł ja to zrobić? Zdaję mi się, że to jest wina stylu bo w niektórych widnieje taka opcja...

pit

Post autor: pit » 11 maja 2009, 20:02

Oczywiście, że nie robię sobie jaj, po prostu jestem zielony w tych sprawach
Pytam bo widziałem Twoje forum w innym wydaniu, z opisem który nie nadaje się do zacytowania publicznie i te posty co to je masz w statystykach.
Ma ktoś pomysł ja to zrobić?
W "index_body.html" przed

Kod: Zaznacz cały

<!-- INCLUDE overall_footer.html -->
Wklej

Kod: Zaznacz cały

<ul style="list-style: none; width: 900px; height: 41px; padding: 10px"><li style="float: left; padding: 10px 10px 0 20px">Nowe posty</li><li style="float: left; width: 40px; height: 41px; background: url('styles/reBlue/imageset/forum_read.gif')"></li><li style="float: left; padding: 10px 10px 0 20px">Brak nowych postów</li><li style="float: left; width: 40px; height: 41px; background: url('styles/reBlue/imageset/forum_read2.gif')"></li></ul>

czarny

Post autor: czarny » 11 maja 2009, 22:01

Teraz podałeś mi kod do "legendy", lecz mi chodzi o to, że nie ma takiej opcji. Tzn forum nie "wykrywa" nowych i starych postów.

A przepraszam, za tamto, lecz forum niegdyś służyło jako miejsce uzgodnień w pewnej sprawie. Nie ważne.

pit

Post autor: pit » 11 maja 2009, 22:18

A przepraszam, za tamto
A Ty mnie nie przepraszaj bo mnie nic do tego co publikujesz na swoim forum.
Chodzi mi oto, aby grafika pokazująca czy są nowe posty czy nie.
Rozumiesz coś z tego?

Jak zmieniasz ikony na swoje to zwracaj uwagę na nazwy.
Jest w oryginalnym zestawie taka ikona "forum_read2.gif"?

czarny

Post autor: czarny » 11 maja 2009, 22:28

No nie rozumiem nic z tego. Trochę nie w formie jestem, już tłumaczę.

W oryginalnym zestawie nie było takiej ikonki. W ogolę po napisaniu nowego posta ikonki się nie zmieniały, cały czas była taka sama. Takiego, też chciałem dodać taką funkcje żeby ikonka się zmieniała po napisaniu nowego.

pit

Post autor: pit » 12 maja 2009, 11:50

W oryginalnym zestawie nie było takiej ikonki
A ta http://starzaki.eu.org/~czarny/gonzek/s ... unread.gif nie jest przypadkiem od nowych postów?
chciałem dodać taką funkcje żeby ikonka się zmieniała po napisaniu nowego
Ta funkcja jest chyba zawsze i wszędzie więc może spróbuj zmienić nazwę "forum_read.gif" na "forum_unread.gif" a "forum_read2.gif" na "forum_read.gif".
Jak nic więcej nie zmieniałeś poza nazwami to po odświeżeniu zestawu ikon powinno działać.

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”