Nowa, prywatna wiadomość?

Dyskusje na temat modyfikowania i tworzenia stylów do phpBB 3.0.x oraz spraw związanych z szablonami, motywami i zestawami obrazków.
Luna

Nowa, prywatna wiadomość?

Post autor: Luna » 18 kwietnia 2009, 00:41

Witam ponownie :). Mam mały problem. Otóż nie mam zielonego pojęcia o tym, kiedy na forum przychodzą mi prywatne wiadomości. Okienko "Private Message" nie podświetla się, ani nie zaznacza w żaden inny sposób. Jak to można zmienić?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Nowa, prywatna wiadomość?

Post autor: jaroslw » 18 kwietnia 2009, 09:09

Co rozumiesz przez niepodświetlające się okienko? Jaki to styl?

Może wystarczy włączyć w profilu opcję wyskakującego okienka przy nadejściu wiadomości? Wsześniej jednak musisz wyłączyć ich blokowanie dla swojej witryny w przeglądarce.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Luna

Post autor: Luna » 25 kwietnia 2009, 16:21

Nie, nie o takie okienko mi chodzi :D. Dopiero zaczynam, więc nie używam specjalistycznego języka, przepraszam. Od początku. Na samej górze strony znajduje się panel, z różnymi przyciskami, m.in. strona główna, użytkownicy, FAQ itd. Chodzi mi właśnie o jeden z tych przycisków - wiadomość prywatna. Kiedy nadejdzie nowy pm, powinien się jakoś odznaczać, np. podkreślić, czy obok, w nawiasie powinna ukazać się liczna nowych wiadomości. Dodatkowo na maila wysyłany jest komunikat o nowej wiadomości. U mnie nie ma nic z tych rzeczy. Co jakiś czas muszę zaglądać do skrzynki żeby sprawdzić, czy ktoś nie napisał. Jak to zmienić? Mam styl DVGFX2.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 25 kwietnia 2009, 20:02

Już rozumiem :) Otwórz plik styles/DVGFX2/template/overall_header.html i znajdź linię (CTRL+F):

Kod: Zaznacz cały

<li class="navmenu"><a href="{U_PRIVATEMSGS}">Private Messages</a></li>
Zamień ją na:

Kod: Zaznacz cały

<li class="navmenu"><a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a></li>
Nie zapomnij odświeżyć komponentów stylu po wprowadzeniu zmian.
Luna pisze: Dodatkowo na maila wysyłany jest komunikat o nowej wiadomości. U mnie nie ma nic z tych rzeczy.
Musisz włączyć w swoim profilu powiadomienia za pomocą e–maila o nowych prywatnych wiadomościach.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Luna

Post autor: Luna » 26 kwietnia 2009, 12:44

Zrobione! Dziękuję serdecznie :).

Zablokowany

Wróć do „Pomoc”