Nowa, prywatna wiadomość?
Nowa, prywatna wiadomość?
Witam ponownie
. Mam mały problem. Otóż nie mam zielonego pojęcia o tym, kiedy na forum przychodzą mi prywatne wiadomości. Okienko "Private Message" nie podświetla się, ani nie zaznacza w żaden inny sposób. Jak to można zmienić?
Re: Nowa, prywatna wiadomość?
Co rozumiesz przez niepodświetlające się okienko? Jaki to styl?
Może wystarczy włączyć w profilu opcję wyskakującego okienka przy nadejściu wiadomości? Wsześniej jednak musisz wyłączyć ich blokowanie dla swojej witryny w przeglądarce.
Może wystarczy włączyć w profilu opcję wyskakującego okienka przy nadejściu wiadomości? Wsześniej jednak musisz wyłączyć ich blokowanie dla swojej witryny w przeglądarce.
Nie, nie o takie okienko mi chodzi
. Dopiero zaczynam, więc nie używam specjalistycznego języka, przepraszam. Od początku. Na samej górze strony znajduje się panel, z różnymi przyciskami, m.in. strona główna, użytkownicy, FAQ itd. Chodzi mi właśnie o jeden z tych przycisków - wiadomość prywatna. Kiedy nadejdzie nowy pm, powinien się jakoś odznaczać, np. podkreślić, czy obok, w nawiasie powinna ukazać się liczna nowych wiadomości. Dodatkowo na maila wysyłany jest komunikat o nowej wiadomości. U mnie nie ma nic z tych rzeczy. Co jakiś czas muszę zaglądać do skrzynki żeby sprawdzić, czy ktoś nie napisał. Jak to zmienić? Mam styl DVGFX2.
Już rozumiem
Otwórz plik
Zamień ją na:
Nie zapomnij odświeżyć komponentów stylu po wprowadzeniu zmian.
styles/DVGFX2/template/overall_header.html i znajdź linię (CTRL+F):Kod: Zaznacz cały
<li class="navmenu"><a href="{U_PRIVATEMSGS}">Private Messages</a></li>Kod: Zaznacz cały
<li class="navmenu"><a href="{U_PRIVATEMSGS}">{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a></li>Musisz włączyć w swoim profilu powiadomienia za pomocą e–maila o nowych prywatnych wiadomościach.Luna pisze: Dodatkowo na maila wysyłany jest komunikat o nowej wiadomości. U mnie nie ma nic z tych rzeczy.
Zrobione! Dziękuję serdecznie
.