Kłopot z BBcode
Kłopot z BBcode
Otóż mam problem z rozmieszczeniem rzeczy w poście. Chciałbym wstawić obraz i po jego prawej strony dać tekst. Niestety wyświetla się on pod obrazkiem. Nawet jak sprowadzę do prawej zaczyna się dopiero pod nim. Czy jest jakaś możliwość dodania jakiegoś Bcode do zmuszenia, aby tekst był wyświetlany zaraz po prawej od obrazka??
Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź, więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci, nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie.
Re: Kłopot z BBcode
Dodaj znacznik BBCode (np. [right]) z takim zamiennikiem HTML:
Kod: Zaznacz cały
<div style="float: right;">{TEXT}</div>Re: Kłopot z BBcode
Jak dodałem jako "right" to wyświetlało się po prawej stronie, ale też pod obrazem. A miejsca jest wystarczająco na wciśnięcie tego tekstu. Mam jako fright, ponieważ right używam już do alignowania.
[imgg]http://img301.imageshack.us/img301/5528/galeriagaleriaduze72586ty4.jpg[/img][fright]No niestety[/fright]Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź, więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci, nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie.
Re: Kłopot z BBcode
Upewnij się, że pola masz wypełnione tak:
Używanie BBCode:
Zamiana HTML:
W poście dodajesz w taki sposób:
Używanie BBCode:
Kod: Zaznacz cały
[fright]{TEXT}[/fright]Kod: Zaznacz cały
<div style="float: right;">{TEXT}</div>Kod: Zaznacz cały
[fright][img]http://img301.imageshack.us/img301/5528/galeriagaleriaduze72586ty4.jpg[/img][/fright] Jakiś tekst...Re: Kłopot z BBcode
Wydawało mi się, że jest tak samo, ale teraz zadziałało. Wielkie dzięki. Pisałem ręcznie więc musiała być jakaś literówka.
Wielu spośród żyjących zasługuje na śmierć. A niejeden z tych, którzy umierają, zasługuje na życie. Czy możesz ich nim obdarzyć? Nie bądź, więc tak pochopny w ferowaniu wyroków śmierci, nawet bowiem najmądrzejszy nie wszystko wie.