Problem z rangami i grupami

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
swizz

Problem z rangami i grupami

Post autor: swizz » 15 listopada 2008, 14:16

Witajcie.
Mam rangę "User" którą użytkownik otrzymuje po napisaniu 5 postów, stworzyłem do tego grupę "User" i ustawiłem w niej "Rangę grupy" na wcześniej utworzoną "User". Ustawiłem w pewnym dziale że użytkownicy zarejestrowani nie mają do niego dostępu, muszą być w grupie "User". Co nam daje dostęp do działu po napisaniu 5 postów Wink Wszystko pięknie działało, do czasu aż zaktualizowałem forum 3.0.0>3.0.1>3.0.2. Nagle coś się zepsuło i przestało automatycznie dodawać użytkowników.. Otrzymują oni rangę "User", ale nie są dołączani do tej grupy. W PA, w zarządzaniu grupami, klikam w "Ustawienia" grupy "User", w części "Ustawienia członków grupy" w rozwijanej liście "Ranga grupy:" brakuje "User" ;/ Wie ktoś jak to naprawić? Nie chciał bym instalować kolejnej modyfikacji ;/

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z rangami i grupami

Post autor: daroPL » 15 listopada 2008, 20:23

Zobacz jak wygląda strona edycji rangi User. Najlepiej pokaż zrzuty obu tych stron (edycja rangi i grupy).

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 16 listopada 2008, 19:50

Rozglądnąłem się trochę po panelu administracyjnym i wydaje mi się, że można dla grupy ustawić tylko rangę specjalną. Możesz zawsze poszukać na www.phpbb.com modyfikacji, która da taką możliwość (może istnieje już taki mod).

swizz

Post autor: swizz » 16 listopada 2008, 21:01

Qrde;/ Wszystko działało na wersji 3.0.1 ;/ Dobra, zainstaluje tą modyfikację. Dzięki za pomoc

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”