BRAK DZIAŁÓW

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
szubex

BRAK DZIAŁÓW

Post autor: szubex » 23 września 2008, 13:04

Mam takie pytanko. Czy jest możliwe,aby w phpbb3 zrobić coś takiego, że jak się wchodzi na stronę głowną nie ma działow forum, tylko od razu wyświetlane są tematy? Chciałbym zrobić jeden dział na forum i niepotrzebne mi są klikania zbędne, aby wejść do działu.
na stronie : gzforum.pl własnie jest coś takiego zrobione, tylko,ze to jest na punbb, a jak chcialbym na phpbb.Jest to w ogole możliwe? Próbuję to rozgryźć już kilka dni, i mi nie wychodzi.
Próbowałem z przekierowaniami 301, ale nadal w pełni nie jest tak jakbym chciał.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 września 2008, 12:07 przez szubex, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: BRAK DZIAŁÓW

Post autor: daroPL » 23 września 2008, 13:12

Nie ma takiej możliwości. Możesz zrobić jednak tak jak napisałeś, odpowiednio przekierować domenę do wybranego forum (tak jest zrobione na forum, do którego podałeś odnośnik).

szubex

Post autor: szubex » 23 września 2008, 13:37

nie jestem jeszcze obeznany w temacie forów,ale wydaje mi się,ze forum http://gzforum.pl nie ma przekierowań z domeny głównej na dział. Podowem takiego myślenia u mnie jest fakt,ze wchodząć na http://gzforum.pl/index.php czyli docelowy adres, nie alias jest nadal brak działów.
Ja próbowałem jak pisałem wcześniej z przekierowaniami 301 i wszystko w porządku, gdyby nie to,ze np, jak ktos się zaloguje, to automatycznie przenosi na "index.php", gdzie jest jeden dział.
Ostatnio zmieniony 25 września 2008, 12:07 przez szubex, łącznie zmieniany 2 razy.

szubex

Post autor: szubex » 25 września 2008, 09:01

hm...widzę,że nikt nie jest mi stanie pomóc, albo to jest jednak niemożliwe. Więc może wie ktoś jak zrobić przekierowanie, które zamiast na stronę główną bedzie mi przekierowywać na "http://stronaforum.pl/viewforum.php?f=3" chodzi mi o przekierowanie, które występuje podczas logowania i wylogowywania się na forum, które automatycznie po kilku sekundach kieruje na stronę główną.
To chyba jest już bardziej realne to zrobienia, napewno jest to w kodzie gdzieś, szukałem i kombinowałem, ale jednak nie udało mi się tego uzyskać:-/

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 25 września 2008, 14:45

Spróbuj utworzyć plik .htaccess w folderze z phpBB i dodać w nim linię:

Kod: Zaznacz cały

Index adres_bez_domeny_do_forum_ktore_ma_byc_strona_glowna
np.

Kod: Zaznacz cały

Index viewforum.php?f=4