Ukrycie botów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
savior

Ukrycie botów

Post autor: savior » 27 lipca 2008, 18:21

Witam
Mam do Was pytanko
W jaki sposób ustawić zeby boty np google czy yahoo nie pokazywały sie jako userzy odwiedzający forum ??
Mimo tego ze pozwoliłem grupie na bot na to zeby mozna było ustawić zeby ich nie było widać i ustawiłem to dla tychże botów cały czas je widać.
Z góry dzieki za pomoc

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Ukrycie botów

Post autor: Mary$ » 27 lipca 2008, 18:45

Wg mnie możesz deaktywować wszystkie boty, ale tak jak napisano w PA:
Ponieważ bardzo rzadko prawidłowo używają sesji, mogą mieszać w liczniku gości, zwiększać obciążenie i czasami błędnie indeksować strony. Tutaj mozesz zdefiniować listę takich botów, dzięki czemu problemy te nie będą występowały.
Tak więc deaktywacja wszystkich botów może spowodować wyżej wymienione problemy.
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

savior

Post autor: savior » 27 lipca 2008, 18:55

Dzieki
jeszcze dopytam jak to zrobić ?? szukam ale widze tylko usunięcie.
Jeszcze sie dopytam do czego tyle tych botów ?? czy one są wogóle do czegoś potrzebne ??

savior

Post autor: savior » 28 lipca 2008, 07:21

Zauważyłem ze po ukryciu botów w ich profilach nie liczy mi teraz ich obecności w "Na Forum jest" ale widać ich w
"Zarejestrowani użytkownicy:" w tabeli "Kto jest online" Jak ich tam ukryć ?? to samo mam w modzie "Przez ostatnie 24 godziny..."

wyglada to tak : Na Forum jest 3 użytkowników :: 1 zarejestrowany, 0 gości
czyli 2 boty i ja jako zarejestrowany

radziu

Post autor: radziu » 06 marca 2009, 09:20

to moze sie podepne do pytania...

chce boty miec aktywowane, niech sobie przeszukuja i niech beda widoczne, moze nie dokonca poprostu nie chce miec tych botow wyswietlanych w zarejestrowani uzytkownicy na pierwszej stronie i podstronach

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”