Problem z obrazkami

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Matissen

Problem z obrazkami

Post autor: Matissen » 01 czerwca 2008, 19:12

Witam, zainstalowałem na forum język niemiecki. Ściagnałem styl forum z plikami .psd ikon i przerobilem angielskie napisy na niemieckie. Wrzucilem te obrazki do katalogu imageset jako folder de obok folderu en. Wszedłem w PA->Style-> Zestawy Obrazków -> Edycja . Na liście wyboru obrazka do ustawienia powstały mi kategorie obrazków z zakonczeniem EN i DE. Więc jako angielskie mam ustawione angielskie a do obrazków DE mam podstawione obrazki po niemiecku. Problem w tym, że gdy biore zapisz wyświetla mi, że obrazki są zapisane jednak nie widać ich na forum po wyborze języka niemieckiego. Brałem również opcje Odśwież w Szablonach i Zestawach Obrazków jednak to też nie pomogło. Forum niby działa, bo widze linki i mogę pisać posty, wszystkie funkcje działa tyle że ikony są niewidoczne. Co mogę zrobić żeby zadziałało i obrazki byly widoczne ? Dzięki i pozdrawiam.

Awatar użytkownika
siemofit
Kontakt:

Re: Problem z obrazkami

Post autor: siemofit » 02 czerwca 2008, 13:33

Po pierwsze sprawdź prawa dostępu do plików. Bo rozumiem w niemieckiej wersji forum masz totalny brak obrazków, czy wyświetla Ci angielskie?

Jeśli jest tak jak mówię, to zacznij szukanie przyczyny od praw dostępu dla plików. Jeśli używasz przypadkiem linuksa to łatwo się na tym przejechać.

Matissen

Post autor: Matissen » 02 czerwca 2008, 15:11

Mam totalny brak obrazków, ale mam za to linki typu Napisz nowy temat, abo odpowiedz, brakuje tych ikon i tych typu edycja, cytuj, usuń itp., ale jak najade na miejsce gdzie powinny byc to moge korzystac z tych funkcji :shock:

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 02 czerwca 2008, 15:13

Przydziel ręcznie dla testu poprzez PA obrazki. PA -> Style -> Zbiory obrazków -> Edytuj przy stylu i ustaw dla czegoś jakiś obrazek z tych niemieckich.

Matissen

Post autor: Matissen » 02 czerwca 2008, 15:36

Już zrobiłem, bo miałem do wszystkich obrazków niemieckich takie same nazwy jak do angielskich, z tymże z końcówką _de. Teraz zrobiłem taką sztuczke, ze usunałem końcówki _de i wrzuciłem plik imageset.cfg z języka angielskiego do niemieckiego i wszystko gra :D

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”