Witaj mam kolejny problem o tuż chciałbym aby na e-mila przychodził e-mail z linkiem aktywacyjnym konto. Bo na forum zaczynaj ludzie robić wielki spam wpisują byle jakie e-amil po to aby wkurzyć Mod a tym bardziej mnie !
Jeżeli ktoś coś wie na ten temat ! Bardzo proszę o pomoc !
Jeżeli ktoś coś wie na ten temat ! Bardzo proszę o pomoc !
Re: e-mail
PA -> Konfiguracja forum -> Ustawienia rejestracji użytkowników -> Aktywacja konta: Przez użytkownika.
jest problem bo e-maile nie dochodzą !
To albo ty źle ustawiłeś adres kontaktowy forum lub poczta rejestrującego się użytkownika uznaje wiadomość jako SPAM.
dobrze ustawiłem tibiaserverots@tlen.pl ... tak mi się zdaje bo nie wiem co masz na myśli ;/
Skorzystaj z wysyłania e-maili poprzez SMTP.
tak próbowałem znaleźć na innych forach poradnik jak go skonfigurować ale nie znalazłem odpowiedniego. Czy możesz mi mniej więcej to opisać ?
Co w tym takiego trudnego? Wchodzisz do PA->Komunikacja klienta->Ustawienia e-maili, zaznaczasz, żeby używało serwera SMTP do wysyłania e-maili i wpisujesz poniżej dane podane przez administratora twojej poczty.
właśnie tym problem mam e-mail na tlen.pl i nie umiem tego zrobić próbowałem na wiele sposobów ALE NICI
Czego dokładnie nie umiesz?
ja mam tak ustawione:
Używaj serwera SMTP dla e-maili:
Wybierz Tak, jeśli chcesz aby wiadomości e-mail były przesyłane przez odpowiedni serwer zamiast lokalnej funkcji mail.
Tak
Adres serwera SMTP: tibiaserverots@gmail.com
Port serwera SMTP: 25
Zmień tylko wtedy, gdy wiesz, że Twój serwer SMTP pracuje na innym porcie.
Metoda uwierzytelnienia dla SMTP: PLAIN
Używany jeśli ustawiono login i hasło, jeśli nie jesteś pewien metody uwierzytelniania - zapytaj providera.
Nazwa użytkownika SMTP: imie i nazwisko moje
Wpisz nazwę użytkownika tylko wtedy, gdy jest wymagana przez Twój serwer SMTP.
Hasło SMTP: hasło ********
Wpisz hasło tylko wtedy, gdy jest wymagane przez Twój serwer SMTP.
Używaj serwera SMTP dla e-maili:
Wybierz Tak, jeśli chcesz aby wiadomości e-mail były przesyłane przez odpowiedni serwer zamiast lokalnej funkcji mail.
Tak
Adres serwera SMTP: tibiaserverots@gmail.com
Port serwera SMTP: 25
Zmień tylko wtedy, gdy wiesz, że Twój serwer SMTP pracuje na innym porcie.
Metoda uwierzytelnienia dla SMTP: PLAIN
Używany jeśli ustawiono login i hasło, jeśli nie jesteś pewien metody uwierzytelniania - zapytaj providera.
Nazwa użytkownika SMTP: imie i nazwisko moje
Wpisz nazwę użytkownika tylko wtedy, gdy jest wymagana przez Twój serwer SMTP.
Hasło SMTP: hasło ********
Wpisz hasło tylko wtedy, gdy jest wymagane przez Twój serwer SMTP.
no zrobiłem (chyba tak jak tam) i dalej nie działa... ale masz fotek w razie czego 
w załączniku jest.
w załączniku jest.
- Załączniki
-
- 1.JPG
- (36.37 KiB) Pobrany 2441 razy