Witam mam takie pytanie mam ta podstawowa wersje 3.0.0 i tutaj nasówa mi się pytanie co daja te aktualizacje?? czy warto to instalować a jak tak to jka to zrobic?? Z góry dzieki za pomoc.
pozdrawiam
PS.
Czy moze lepiej poczekać na stabilna wersje??
Aktualizacja do RC8
Re: Aktualizacja do RC8
Rozumiem, że masz wersję RC niższą niż RC8. Obecnie phpBB3 dostępne jest już w wersji stabilnej. Paczkę z polskim tłumaczeniem możesz sciągnąć klikając na link w topie tego forum.Witam mam takie pytanie mam ta podstawowa wersje 3.0.0
Jeżeli chcesz ustrzec się przed włamaniami na forum to musisz aktualizować forum. Zdarza się też, że w skrypcie są jakieś niedorobienia, takie aktualizacje je likwidują.i tutaj nasówa mi się pytanie co daja te aktualizacje??
Warto, możesz to zrobić wgrywająć na serwer (tam gdzie masz obecne pliki phpBB3) pliki z najnowszej paczki (oprócz pliku config.php). Następnie w przeglądarce odpal plik install/database_update.php. Po wykonaniu tych czynności usuń z serwera folder install/.czy warto to instalować a jak tak to jka to zrobic??
Jak już pisałem, phpBB3 jest już od grudnia 2007 w stabilnej wersji.Czy moze lepiej poczekać na stabilna wersje??
Ja mam zwykła wersję phpBB 3.0.0 PL. Nie rozumiem o co chodzi w tej aktualizacji paczek więc pytam. Czy mogę także swoją wersję forum phpBB 3.0.0 PL aktualizować do RC8 ??? Nie znam się na tym więc pytam. A i jeszcze jedno. Jeśli ja posiadam forum w polskiej wersji językowej to czy nie będzie przeszkadzać wersja językowa RC8??? Pozdro
Jeżeli miałbyś aktualizować forum do wersji 3.0.0 RC8 to cofnąłbyś się wstecz. Wersje z seri RC[X] to wersję kandydujące na stabilne wydania, wersję z serii BETA[X] to wersję testowe, wersję ALPHA[X] to wersję rozwojowe.