Jak zrobić nową kategorię

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Giovanni1

Jak zrobić nową kategorię

Post autor: Giovanni1 » 16 stycznia 2008, 16:26

No dobra, wiem, taki temat może już był, ale szukałem i nic nie znalazłem :( Zacznę od specyfikacji:
Adres forum: http://www.wodforum.yoyo.pl
Serwer/hosting: yoyo.pl
Skrypt phpBB 3.0.0 został zainstalowany automatycznie na moje życzenie. A jeśli skrypt phpBB 3.0.0 mógł być wybrany, to na pewno serwer spełnia wszystkie wymagania. Chcę pootwierać nowe kategorie, fora itp. Robię to, i niby jest w dziale "Działy" (lol) ale nie ma na forum. Tam pisze w panelu "You need to copy or set appropriate permissions for newly created forums to have them displayed." Niby rozumiem treść zdania (zna się angielski :mrgreen: ) ale jednak nie wiem, o co chodzi... Chyba że polecacie najlepiej wywalić oprogramowanie z serwera ftp, wgrać nowe skrypty i lecieć od początku. Jeśli tak, to nie jest to żaden problem. Styl mam na dysku gotowy itp. Moje pytanie brzmi jednak, jak zrobić, żeby te kategorie były na forum widoczne?

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Jak zrobić nową kategorię

Post autor: daroPL » 16 stycznia 2008, 16:28

Pusta kategoria - nie mająca dołączonych forów nigdy nie będzie widoczna. Natomiast, żeby pokazywało się dane forum trzeba ustawić poprawne zezwolenia dla grup w tym forum.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”