Jak założyć forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Martoola

Jak założyć forum

Post autor: Martoola » 10 stycznia 2008, 23:09

Witam Wszystkich serdecznie,
miałam już forum jednak nie dałam sobie rady z nawałem spamu. Chciałam się zapytać czy jest możliwe założenie forum, w którym użytkownicy rejestrują się przez Administratora, tzn. wysyłają mi maila z prośba o aktywacje?
Jeśli tak to jak to zrobić?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Pozdrawiam
Martoola

mateofi

Re: Jak założyć forum

Post autor: mateofi » 10 stycznia 2008, 23:16

Witam,

Jest możliwość aktywacji poprzez Administratora. Znajdziesz tą opcję w Panelu Admina w Opcjach rejestracji.

Pozdrowienia
mateofi
Chcesz mieć unikalny styl dla Twojego forum ? - Zajmuję się wykonywaniem stylów pod phpbb2 oraz phpbb3. Jeżeli jesteś zainteresowany moją ofertą, napisz do mnie PW.

Martoola

Post autor: Martoola » 10 stycznia 2008, 23:24

Dzięki za szybką odpowiedź.
hmmm... właśnie nie mogę wejść do starego forum. Teraz musze chyba od początku pozadawać milion pytań jak załozyć forum nowe. Czyli potrzebuje najprostrzych jakie są na świecie wskazówek dla blondynki co po kolei zrobić?
Czy ktoś z Was jest w stanie poprowadzić mnie "za reke"?
Pozdrawiam
Martoola

Martoola

Post autor: Martoola » 10 stycznia 2008, 23:26

Swoją drogą ciekawe dlaczego nie mogę się zalogować na swoim forum a spamowcy się tam logują bez problemu...

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 11 stycznia 2008, 14:04

Instalacja forum phpBB3 omówiona jest tutaj viewtopic.php?f=40&t=6090.
Jeśli chodzi o problemy z logowaniem tylko na Twoje konto (inni mogą się logować) to zapewne wpisujesz niepoprawne dane logowania, skorzystaj z opcji "zapomniałem hasło".

Ps Proszę nie pisać dwóch postów pod rząd - edytujemy poprzedni

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”