problem z instalacja forum phpbb3 RC4

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Bebolek

problem z instalacja forum phpbb3 RC4

Post autor: Bebolek » 06 sierpnia 2007, 22:58

Wlasnie sobie sciagnalem najnowsza wersje forum phpbb3 RC4 i wgralem na serwer i niewiem czemu gdy klikne w "przejdz do nastepnego kroku" to niechce mi instalowac forum tylko instalacja zatrzymuje sie na kroku "testuj ponownie" :(
Zobaczcie sami http://www.caffeforum.is.net.pl
Czy ktos mi moze pomoc przy instalacji tego forum ?

Madol1

Post autor: Madol1 » 07 sierpnia 2007, 09:25

musisz ustawic te wszystkie pliki zeby byly do zapisywania, odczytania, i edytowania(prawy guzik myszy na folderze lub pliku i zanzaczasz wszystkie kwadraciki)
cache/:
files/:
store/:
config.php:
images/avatars/upload/:

Awatar użytkownika
mateusz
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: mateusz » 07 sierpnia 2007, 09:26

radze czytać komunikaty. nie opisałeś w którym momencie masz to testuj. jeśli dobrze pamiętam najpierw testuje ustawienia chmod. czyli możliwość zapisu do katalogów. może tam jakiś katalog masz ze złymi uprawnieniami. powinno pisać np: cache: istnieje, do zapisu

czy coś takiego. i chyba 6-7 katalogów tak sprawdza. wszystko jest ładnie opisane. czytaj uważnie.

co to chmod znajdziesz na forum. nazwy katalogów do ustawienia znajdziesz podczas instalacji. to wszystko co musisz wiedzieć.
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.

Bebolek

Post autor: Bebolek » 07 sierpnia 2007, 10:17

DZięki Wam chłopaki za pomoc, ale teraz juz po zainstalowaniu forum i przejsciu na strone glowna wyrzuca mi taki blad na gorze strony:

Kod: Zaznacz cały

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /index.php on line 104: sprintf() [function.sprintf]: Too few arguments
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4181: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3692)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4183: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3692)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4184: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3692)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4185: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3692)
JAk to naprawic żeby tego nie było i działało dobrze ?

Ps. Dlaczego na moim forum nie da sie zalozyc nowego tematu ani napisach posta ?
Także nie wyswietlaja sie ikonki :((
Blagam pomożcie mi !!

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 07 sierpnia 2007, 17:42

Bebolek jeden temat pod Twoim! Wszystko jest rozwiązane - viewtopic.php?t=6288 Nawet nie zajrzałeś :evil:
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Patty Mix

Re: problem z instalacja forum phpbb3 RC4

Post autor: Patty Mix » 24 stycznia 2008, 21:06

Witam.

Mam pytanie
Co trzeba zrobic zeby miec swoj forum i czy za to musze placic?
A jak nie to co trzeba zrobic zeby miec taki forum?

PS: Jestem nowy to wogule sie nie znam na tym.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: problem z instalacja forum phpbb3 RC4

Post autor: daroPL » 24 stycznia 2008, 21:10

Załóż na temat osobny wątek w dziale [3.0.x]Dyskusje.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”