Zwiększenie liczby zarejestrowanych
Zwiększenie liczby zarejestrowanych
Witam
Powoli ruszam z nowym forum, wiadomo, że początki są najtrudniejsza, wiele osób jak widzi nowe, puste forum, to po prostu wychodzi. Dlatego trzeba pomóc je jakoś rozruszać. Chciałbym trochę zwiększych licznik zarejestrowanych osób, da się? Powiedzmy dopisać tam 50-ciu "pustych" użytkowników i po prostu przy kolejnych rejestracjach będzie się zliczać 51, 52, 53 itd.
-
nobody6172
Re: Zwiększenie liczby zarejestrowanych
Sam zaczynam, ale wydaje mi się, że wystarczy tylko zmienić odpowiednią wartość w bazie danych.
Tabela phpbb_config, wiersz
num_posts jeśli dobrze pamiętam.-
nobody6172
A można prosić o podanie gdzie dokładniej znajduje się num_posts bo jakość nie mogę znaleźć. Ewentualnie o jakieś poradniki gdzie co jak oznacza w tej bazie danych dla phpbb.
Zaloguj się do panelu zarządzania swoją bazą (na 99% będzie to phpMyAdmin). Tam znajdziesz tabele i odpowiednie kolumny. Możesz też wykonać bezpośrednio kwerendę:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_config SET config_value = XXX WHERE config_name = 'num_posts';-
nobody6172
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Jest to dokładniej tam jak napisano.
Wystarczyło wejść głębiej w config a wcześniej tego nie robiłem dlatego nie widziałem.
Wystarczyło wejść głębiej w config a wcześniej tego nie robiłem dlatego nie widziałem.
Możesz też sam stworzyć ileś tam kont ile chcesz i przy pomocy poniższego kodu dodać te "fake konta" do listy on line na forum.
includes/functions.php,
Znajdź:
Zamień na:
Ale pamiętaj, że to, ani to co chcesz sam zrobić na pewno w niczym nie pomoże. Twoje forum będzie puste i umrze śmiercią naturalną do póki nie będzie tam przydatnych treści, których ludzie będą szukali.
includes/functions.php,
Znajdź:
Kod: Zaznacz cały
$online_users = array(
'online_users' => array(),
'hidden_users' => array(),
'total_online' => 0,
'visible_online' => 0,
'hidden_online' => 0,
'guests_online' => 0,
); Kod: Zaznacz cały
$online_users = array(
'online_users' => array(54), // Umieść tu id ('s) użytkownika (' s), którego chcesz pokazać online
'hidden_users' => array(),
'total_online' => 1, // Ilość identyfikatorów, które podałeś wyżej
'visible_online' => 0,
'hidden_online' => 0,
'guests_online' => 0,
); -
analfabeta
W temacie pytano o zwiększenie liczby zarejestrowanych użytkowników, a num_posts zwiększa liczbę postów.
Oczywiście, że tak
Dziwne, że nikt wcześniej nie zauważył mojego błędu, a później sam go powieliłem. Oczywiście chodziło o
num_users zamiast num_posts.Re: Zwiększenie liczby zarejestrowanych
Zauważyłem w pracy przez fona, miałem o tym pisać jak wrócę do domu, ale wyleciało z głowy, dziwne, że sam pytający nr.2 piszę, że się udało...medeish pisze:Dziwne, że nikt wcześniej nie zauważył mojego błędu
-
nobody6172
Dziękuję za odpowiedzi.
Napisałem, że się udało bo zmieniłem sobie trzy wartości od razu takie jak ilość użytkowników, tematów i postów. Idzie się to łatwo domyślić co jest od czego z języka angielskiego: users, posts i topic
Napisałem, że się udało bo zmieniłem sobie trzy wartości od razu takie jak ilość użytkowników, tematów i postów. Idzie się to łatwo domyślić co jest od czego z języka angielskiego: users, posts i topic