Wersja phpBB: 3.0.12
Hosting, na którym zainstalowane jest forum: CBA.pl
Forum było instalowane od zera, aktualizowane, konwertowane (wybierz odpowiednie) Instalowane od zera, a potem aktualizowane
Zainstalowane modyfikacje: mChat (1.3.5), "Kto Tu Był?" MOD (v1.2.0), ACP Centrum Ogłoszeń (1.2.4),
Kiedy pojawił się problem: Przypuszczalnie był od początku, tylko dopiero dzisiaj to odkryłem.
Używane style: GTATheme
Używane lokalizacje językowe: PL
Wersja PHP: 5.4
Typ i wersja używanej bazy danych: MySQL(i) 5.5.33-2.cba-log
Problem: Otóż na naszym forum administracja posiada ukryt dział do którego tylko oni sami mają wgląd. Ponadto na SW (shinobi-war) korzystamy (ze względu na tematykę rozgrywki) z "ukrytych ruchów" przy pomocy specjalnych bbcode (w tym przypadku ghide, który przy zastosowaniu odpowiedniego "id" chowa przed innymi użytkownikami/grupami treść wiadomości/postu).
Wszystko byłoby okay, gdyby nie to co dzisiaj przez przypadek poprzez rozmowę z nowym użytkownikiem odkryłem. Mianowicie okazuje się, że wyszukiwarka ignoruje uprawnienia działów oraz znaczniki bbcode ukrycia. Otóż wpisując jakieś słowo kluczowe, które wystąpiło np. w rozmowie w ukrytym dziale (tym dla administracji), bądź gdy słowo kluczowe pojawiło się w wiadomości ukrytej (przy pomocy znacznika bbcode ghide) to nowy użytkownik, bądź jakikolwiek inny wpisując to słowo kluczowe w wyszukiwarce na forum, znajduje w wynikach wyszukania całe tematy z odkrytą treścią
Aby jak najszybciej pozbyć się tego - wyłączyłem wyszukiwarkę. Co jak było można się domyślić - usunęło opcję "Nieprzeczytane posty" co również jest czynnikiem wpływającym na pogorszenie funkcjonalności forum. i tutaj właśnie zwracam się z prośbą do Was. Czy macie jakieś rozwiązanie dla tej sytuacji? Czy można w jakiś sposób "poprawić wyszukiwarkę" tak, aby nie ignorowało uprawnień, a także, żeby wyszukiwarka "nie miała wglądu" w ukryte treści poprzez bbcode?
Jeśli nie da się tego poprawić, to czy przynajmniej można przywrócić opcje/przyciski "Nieprzeczytane tematy"? Bo same "Oznacz działy jako przeczytane" w takim przypadku traci także ze swojej funkcjonalności bo nie będziemy tego wciskać nie przeczytawszy wcześniej wszystkich postów, a znalezienie ich wszystkich jest dość pracochłonne.
Z góry dziękuje za jak najszybsze odpowiedzi.
Pozdrawiam.