Mam problem z uprawnieniami na forum.
Przed chwilą je wyczyściłem i ustawiłem od nowa, ponieważ myślałem, że gdzieś popełniłem błąd... . Ale dalej jest to samo.
Goście i zalogowani użytkownicy nie mogą przeglądać profili użytkowników.
Goście mają podlinkowane nazwy userów do podstron z profilem ( http://www.blueforum.eu/memberlist.php? ... rofile&u=2 ), użytkownicy nie maja nawet linków.
Dodatkowo zarejestrowani użytkownicy nie mogą zmieniać hasła. I pewnie nie mogą także innych rzeczy.
W ACP jak podglądam uprawnienia to wygląda wszystko ok:
Ale jak podglądnę uprawnienia konkretnego usera to opcja podglądu profili użytkowników jest zablokowana.
Choć w panelu admina nie ma ustawionego tego uprawnienia na "nigdy" :/
Nie wiem już co jest nie tak i jak ustawić uprawnienia.
Problem z uprawnieniami - nie zgadzają się
-
mr BlueMan
- Kontakt:
Re: Problem z uprawnieniami - nie zgadzają się
Zacznij może od narzędzia STK i opcji Remove duplicate permissions. Jeśli to nie pomoże, będziemy myśleć dalej.
Po zmieniaj z "Nigdy" na 'NIE" dla wszystkich gdzie tak ustawiłeś.
-
mr BlueMan
- Kontakt:
Korzystałem z STK.
Tak naprawdę korzystałem z STK, aby przywrócić forum do stanu pierwotnego (miałem problemy z jakimiś pozostałościami po modach) - przywróciłem oryginalne pliki, przywróciłem bazę danych przez STK. Wgrałem na nowo modyfikacje.
Przed skorzystaniem z STK wszystko działało ok, po skorzystaniu z niego nie mogę ustawić uprawnień :/
@Psikus - tylko dla jednej "zbanowanej" grupy mam ustawione na nigdy. Inne grupy nie mają ustawione "nigdy".
Sprawdziłem zmieniając jej uprawnienia na NIE. Nic nie pomogło. Przywróciłem ustawienia NIGDY.
W załączniku to jak PMA pokazuje obecne uprawnienia... które nijak zgadzają się w końcu z tym jak jest naprawdę :/
Tak naprawdę korzystałem z STK, aby przywrócić forum do stanu pierwotnego (miałem problemy z jakimiś pozostałościami po modach) - przywróciłem oryginalne pliki, przywróciłem bazę danych przez STK. Wgrałem na nowo modyfikacje.
Przed skorzystaniem z STK wszystko działało ok, po skorzystaniu z niego nie mogę ustawić uprawnień :/
@Psikus - tylko dla jednej "zbanowanej" grupy mam ustawione na nigdy. Inne grupy nie mają ustawione "nigdy".
Sprawdziłem zmieniając jej uprawnienia na NIE. Nic nie pomogło. Przywróciłem ustawienia NIGDY.
W załączniku to jak PMA pokazuje obecne uprawnienia... które nijak zgadzają się w końcu z tym jak jest naprawdę :/