Błąd podczas logowania

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
frugo79

Błąd podczas logowania

Post autor: frugo79 » 14 czerwca 2013, 08:48

Witam.

Na webio.pl zainstalowałem phpBB w wersji 3.0.11
Problem pojawia się gdy po wprowadzeniu loginu i hasła klikam przycisk "Zaloguj się". Zamiast skoczyć do głównej strony, pojawia się czysta strona z komunikatem: "Jeśli twoja przeglądarka nie obsługuje przekierowań typu meta, kliknij tutaj, aby wykonać przekierowanie". Link nie działa a strona cały czas się odświeża. Jedyne wyjście to zamknąć przeglądarkę i wejść na stronę ponownie. Użytkownik jest już wówczas zalogowany.
Co to jest i jak się tego pozbyć. Pierwszy raz mam taki problem. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam.

Mariusz

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Błąd podczas logowania

Post autor: jaroslw » 14 czerwca 2013, 22:25

Wydaje mi się, że taki wątek już się tutaj raz przewijał. Problem powiązany jest z serwerami opartymi na Windowsie i/lub ISS. Sprawdź czy pomoże Ci mała poprawka:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... #p13113304

Proponuję też przejrzeć cały temat.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

frugo79

Re: Błąd podczas logowania

Post autor: frugo79 » 17 czerwca 2013, 06:41

Dziękuje bardzo.

Po wgraniu pliku z prawidłowym kodem, faktycznie wszystko zaczęło działać :) Faktycznie chodziło o błędy związane z serwerem Windows. Jeszcze raz dziękuje.

Dla tych, którzy będą mieli ten sam problem w przełożeniu na polski:
  • W katalogu /includes należy podmienić plik functions.php, który będzie prawidłowo przekierowywał użytkownika po zalogowaniu się. Plik do pobrania tu i tu.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”