Transmisja wideo/Skype na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
VeParadox
Kontakt:

Transmisja wideo/Skype na forum

Post autor: VeParadox » 30 grudnia 2012, 17:58

Chciałbym odpalić kamerę na forum zrobionym w phpbb3 Skype umiem obsługiwać ale w tym temacie jestem mega zielony. Chciałbym aby kamerka pokazywała gdzieś na forum (na dole w stopce np) obraz. Jak to można zrobić? Wiem że pytanie troszkę dziwaczne i niekonwencjonalne, niemniej jednak bardzo proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2012, 21:31 przez Aviator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tytułuj prawidłowo tematy

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Transmisja wideo/Skype na forum

Post autor: jaroslw » 31 grudnia 2012, 13:50

Wydaje mi się, że przez Skype nie ma możliwości transmisji wideo poza komunikatorem. Problem masz bardziej wyspecjalizowany, dlatego też poleciłbym poczytać na temat tworzenia videocastów/podcastów i najlepiej poszukać witryny/forum poświęconych transmisji wideo w Internecie. W tej kwestii nie mam żadnego doświadczenia, nic więcej nie doradzę.

W phpBB3 problem sprowadzi się już tylko do osadzenia odtwarzacza np. w pliku stopki overall_footer.html.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”