Uprawnienia do czytania tematów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
raducho

Uprawnienia do czytania tematów

Post autor: raducho » 06 grudnia 2012, 21:58

Witam.

Mam taka potrzebę aby nadać użytkownikom z grupy gość uprawniania do forum takie żeby mogli widzieć tematy na forach ale nie mogli czytać ich zawartości. jako przykład podam

http://www.bmw-sport.pl/

w giełdzie jest dział samochody . Po kliknięciu niezarejestrowanemu userowi pokazuje się temat: proszę o sprawdzenie samochodu ale tylko zarejestrowani mogą wejść i czytać.

Wersja forum to 3.0.11

Nie działa tez ustawienie kolorów nazw użytkowników. Grupa ma ustawiony kolor a wyświetla się czarny.

z góry dzięki za pomoc

Kuchar1234
Kontakt:

Re: Uprawnienia do czytania tematów

Post autor: Kuchar1234 » 06 grudnia 2012, 22:35

Co do tych uprawnień to PA> Uprawnienia > Uprawnienia forów > wybierasz odpowiedni dział klikasz wyślij, następnie wybierasz grupę goście klikasz edytuj uprawnienia i tam wchodzi w ustawienia zaawansowane i zaznaczasz na nie "Czytanie zawartości forum". Mam nadzieję że o to Ci chodziło. A co do kolorów to nie wiem jak Ci pomóc.

raducho

Post autor: raducho » 06 grudnia 2012, 22:48

To co napisałeś to już mam. Chodzi mi o to ,że jak gość wejdzie na forum to zobaczy tematy ale nie będzie mógł do nich wejść.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 25 grudnia 2012, 09:57

Nie ma takiej możliwości.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”