Zauważyłem dziwny przypadek na moim forum.
Gdy edytuje czyiś temat to przejmuje autorstwo tego tematu i kolor grupy autora który założył ten temat, ale tylko z widoku tematów, bo gdy się już wejdzie w ten temat to jest prawowity autor.
Wersje posiadam phpbb3.0.10
Po edycji czyjegoś tematu zmienia się autor tematu
Re: Po edycji czyjegoś tematu zmienia się autor tematu
Pewnie któraś modyfikacja wprowadziła taki błąd. Przejrzyj zwłaszcza pliki
posting.php oraz includes/functions_posting.php pod kątem poprawności wprowadzonych zmian.Re: Po edycji czyjegoś tematu zmienia się autor tematu
Mała sprostowanie 
Po kilku dniach obserwacji, zauważyłem że to nie edycja tylko zmiana autora tematu/postu.
Zmieniam autora tematu/posta jest ok, a po jakimś czasie patrze a tam jest nick tego co moderował (zmieniał autora postu) i reszta to co wyżej opisałem czyli przejmuje kolor grupy.
Alternatywne rozwiązanie mam takie że z powrotem zmieniam autora na tego co na prawdę napisał temat/post i znowu zmieniam na innego, ale trochę to irytujące, bo po to zmieniam autora żeby był zmieniony, a nie po czasie mi się cofają zmiany i do tego z takimi bugami.
Po kilku dniach obserwacji, zauważyłem że to nie edycja tylko zmiana autora tematu/postu.
Zmieniam autora tematu/posta jest ok, a po jakimś czasie patrze a tam jest nick tego co moderował (zmieniał autora postu) i reszta to co wyżej opisałem czyli przejmuje kolor grupy.
Alternatywne rozwiązanie mam takie że z powrotem zmieniam autora na tego co na prawdę napisał temat/post i znowu zmieniam na innego, ale trochę to irytujące, bo po to zmieniam autora żeby był zmieniony, a nie po czasie mi się cofają zmiany i do tego z takimi bugami.
Brzmi ciekawie. Dobrze rozumiem, że zmiana nie następuje od razu, tylko po jakimś czasie? Próbowałeś odtworzyć ten błąd na czystej kopii phpBB 3.0.10? Może to błąd w phpBB, a może znowu jakaś modyfikacja. Nawiedzone te Twoje forum 
Zmiana następuje od razu, ale po czasie patrze, a tam ten fix co wyżej opisałem, czyli tak jakby po czasie zaczynało coś się tam dziać.
Nie mam żadnych modyfikacji które w to ingerują.
Nie, nie sprawdzałem tego czy występuje gdzie indziej, dodam że występowało to u mnie też na phpbb3.0.9 ale nie przywiązywałem do tego wagi bo myslałem że to incydentalne zjawisko, a teraz widzę ze jednak częściej to występuje.
Nie mam żadnych modyfikacji które w to ingerują.
Nie, nie sprawdzałem tego czy występuje gdzie indziej, dodam że występowało to u mnie też na phpbb3.0.9 ale nie przywiązywałem do tego wagi bo myslałem że to incydentalne zjawisko, a teraz widzę ze jednak częściej to występuje.
Korzystasz z modyfikacji jquery quick edit (albo jakoś tak)?
Tak, korzystam.
On powoduje takie chocki klocki ze zmianą autora wątku