Mam pewien dylemat.
Na forum umieszczam pliki dla użytkowników które są nie widoczne dla gości, tzn. że muszą się zalogować żeby pobrać załącznik (plik), wrzucam także w większości obrazki do postów jako załączniki i tu jest właśnie dylemat, bo goście przez to że nie mają uprawnień do pobierania załączników nie widzą przez to obrazków. Czy jest jakiś na to sposób żeby mogli widzieć obrazki, ale żeby nie mogli pobierać plików z forum?
Umieszczanie obrazków na zewnętrznych hostingach kategorycznie odpada.
Nadania uprawnień dla gości żeby mogli pobierać załączniki, tylko wchodzi w grę jak nie będzie innego wyjścia.
Z góry dzięki za pomoc.
Załączniki-Pliki ukryte,obrazki widoczne dla gości
Re: Załączniki-Pliki ukryte,obrazki widoczne dla gości
Wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości. Załącznik to załącznik, nie jest on tutaj rozdzielany pomiędzy pliki a obrazki. Mogę się mylić, zresztą zaraz dokładnie postaram się to sprawdzić.
Dlaczego? Boisz się, że obrazki po pewnym czasie znikną, tak? Można to przecież inaczej rozwiązać - wrzucając pliki na swój własny serwer.Umieszczanie obrazków na zewnętrznych hostingach kategorycznie odpada.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Re: Załączniki-Pliki ukryte,obrazki widoczne dla gości
Właśnie dlatego i tez dlatego że u mnie jak dodaję obrazki w załącznikach to działa modyfikacja do formatowania obrazków i daje mi to ładny wygląd obrazków, a jak wrzucam w IMG to formatuje na bardzo brzydko.Dlaczego? Boisz się, że obrazki po pewnym czasie znikną, tak?
To samo co wyżej i dochodzi też czas, mi może i by się chciało w to bawić, ale są użytkownicy, nie dość że musiał bym każdemu z kolei to tłumaczyć, to wątpię żeby komuś się chciało w to bawić.Można to przecież inaczej rozwiązać - wrzucając pliki na swój własny serwer.