[BBCODE] Cofnięcie zmian po usunięciu

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Aviator
Administrator

[BBCODE] Cofnięcie zmian po usunięciu

Post autor: Aviator » 28 września 2011, 20:20

Nie widziałem jak zatytułować ten wątek :roll:
Miałem na forum BBCODE 'hide' który ukrywa treść przed gośćmi , przez pomyłkę w PA usunąłem ten BBCODE co efektem było to że cała treść która była wcześniej ukryta stałą się widoczna i do tego znaczniki 'hide' stały się widoczne jako zwykła treść.
Będąc dobrej myśli że jak dodam z powrotem ten sam BBCODE 'hide' sytuacja się naprawi, lecz tak się nie stało, teraz trzeba post edytować na takiej zasadzie że trzeba treść która była w znacznikach 'hide' wyciąć z posta wysłać post i znowu go edytować i z powrotem wkleić wcześniej wyciętą treść i dopiero BBCODE zaczyna działać.
Czy jest jakiś na to sposób by te wcześniejsze znaczniki BBCODE zaczęły działać bez potrzeby edytowania tych wszystkich postów?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: [BBCODE] Cofnięcie zmian po usunięciu

Post autor: jaroslw » 28 września 2011, 21:10

Pakiet STK (Support Toolkit) i narzędzie Reparse BBCode powinno pomóc. Wystarczy, że wgrasz pliki na serwer i wejdziesz pod adres http://example.com/stk
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 28 września 2011, 22:05

Niestety coś jest nie tak , przy takim ustawieniu jak widać na screenie...
ss.JPG
(74.51 KiB) Pobrany 987 razy
...dostaje taki błąd:

Kod: Zaznacz cały

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Column 'topic_description' cannot be null [1048]

SQL

UPDATE phpbb_topics SET forum_id = '67', icon_id = '0', topic_approved = '1', topic_title = 'Nokia N96 [PL]', topic_description = NULL, topic_first_poster_name = '', topic_type = '0', topic_time_limit = 0, poll_title = '', poll_start = 0, poll_max_options = 1, poll_length = 0, poll_vote_change = 0, topic_last_view_time = 1317243914, topic_attachment = 0 WHERE topic_id = 14

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 2252
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: stk/tools/admin/reparse_bbcode.php
LINE: 368
CALL: submit_post()

FILE: stk/index.php
LINE: 296
CALL: reparse_bbcode->run_tool()

EDIT:
Jednak raczej to nie działa, kombinowałem na różne sposoby to czasem coś te narzędzie przetwarzało lecz BBCODE nie naprawiło, zostało reczne poprawnie :oops:

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 29 września 2011, 20:39

Wygląda na błąd od którejś modyfikacji do opisów tematów.

Nie jestem pewien czy dodatkowe znaczniki nie są przetwarzane "w locie", a nie zapisywane w bazie. Być może zmieniło się tylko jakieś ID. Masz kopię bazy danych? Jeśli tak, przywróć kopię tabeli phpbb_bbcodes. Powinno pomóc.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 29 września 2011, 22:01

Kopie bazy ma admin mojego serwera, ale nie będe mu zawracał z tym głowy, szybciej chyba pójdzie jak sam to ręcznie poprawie , zresztą widze że mody u mnie już to zaczeli poprawiać i dużo im nie zostało, będe miał nauczkę na przyszłość by takich rzeczy nie robić.
No nic dzięki za pomoc, a narzędzie na pewno się przyda bo nie wiedziałem że coś takiego istnieje.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 07 października 2011, 14:09

weeb pisze:Pakiet STK (Support Toolkit) i narzędzie Reparse BBCode powinno pomóc. Wystarczy, że wgrasz pliki na serwer i wejdziesz pod adres http://example.com/stk
Nie chcę nic mówić ale te narzędzie zamiast pomóc to narobiło mi szkód na forum.
Sam zobacz co mi zrobiło z nie którymi poradnikami
http://www.globalforum.pl/jak-zainstalo ... -t350.html
http://www.globalforum.pl/instalacja-wi ... -t351.html
a jak kliknę na edytuj to normalnie widzę w tych tematach treść, a tak normalnie widać tylko załączniki i to w takim trybie jakbym ich nie dodał do tematu.

EDIT.
Uporałem się z tym uszkodził mi jeden BBCODE po usunięciu go treść sie pojawiła w temacie

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”