Witam,
Chciałem się dowiedzieć za co mniej więcej odpowiadają konkretne tabele w phpbb3, ponieważ zrobiłem sobie czystą instalację i chciałbym zaimportować najważniejsze rzeczy.
Kategorie,subkategorie,tematy,posty,użytkowników,ustawienia forum,grupy i ich ustawienia. Czyli wszystko co jest najbardziej potrzebne.
Proszę o pomoc. Co muszę zaimportować (które tabele).
Nowa instalacja phpBB3 i import tabel
Re: Nowa instalacja phpBB3 i import tabel
Wszystkie są Ci niezbędne do poprawnego działania forum.
Powrót do phpBB3! Przepraszam za nieobecność!
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Zapoznawanie się z nową wersją skryptu...
Ale moje forum już działa. Tylko chce sobie zaimportować najważniejsze rzeczy z poprzedniego forum. Z tego co wiem wystarczy poszczególne tabele sobie zaimportować, aczkolwiek nie wiem które za co są odpowiedzialne. Wiadomo, ze phpbb_users za użytkowników, ale może jakieś dodatkowe muszę zaimportować.
Wiem natomiast,że nie muszę importować na przykład phpbb_styles(czy też themes nie pamiętam nazwy).
Pozdr.
Wiem natomiast,że nie muszę importować na przykład phpbb_styles(czy też themes nie pamiętam nazwy).
Pozdr.
Jest ktoś w stanie pomóc?
Jest za dużo tabel, aby Ci tłumaczyć do czego konkretna służy.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
To, że napisałem, że nie wiem co znaczy konkretna tabela to nie znaczy, że mieliście mi opisywać.
Pytałem się które mam zaimportować z tych najważniejszych.
Pytałem się które mam zaimportować z tych najważniejszych.
Te najważniejsze mają proste do zinterpretowania nazwy, jak config, post, czy users.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!