Ktoś wysyła SPAM z mojego konta!

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
rad77
Kontakt:

Ktoś wysyła SPAM z mojego konta!

Post autor: rad77 » 18 marca 2011, 11:14

Dostałem dziś email od mojego dostawcy hostingu z informacją, że z mojego konta hostingowego a konkretnie z forum robimydzieci.com ( skrypt wysyłający to robimydzieci.com/ucp.php ) jest wysyłany spam.
W mailu był jeszcze nagłówek z którego to ma wynikać.
Napisano mi też, że mam rozwiązać ten problem bo jeśli nie to mi zablokują całe konto hostingowe.
Spam jest obcojęzyczny.

Ja nie wysyłałem tego spamu!

Nie wiem co mam teraz robić.
Napisano np.;

Kod: Zaznacz cały

Proszę o jak najszybszą internwencję w tej sprawie. Jeśli nie może Pan samodzielnie rozwiązać problemu, konieczny jest kontakt z informatykiem.
Co Wy na to :?:

Jeśli mi zablokują konto to oczywiście będzie porażka :o

Awatar użytkownika
najko
Zasłużony
Kontakt:

Re: Ktoś wysyła SPAM z mojego konta!

Post autor: najko » 18 marca 2011, 19:45

Zapoznaj się proszę z tym artykułem:
http://www.phpbb.pl/article/bezpieczens ... _o_phpbb3/

Oraz może zainwestuj trochę czasu w zabezpieczenie swojego forum jakimiś modyfikacjami, jeśli nie możesz sobie poradzić zleć to komuś...

Sprawa druga:
Poproś swojego hostingodawcę o kopie listu, który był wysłany z Twojego forum i postaraj się dowiedzieć jak najwięcej o tym liście.

Osobiście sam miałem forum, którego tematyka (reggae) nie była wygodna dla mojego dostawcy hostingu i za wszelką cenę próbował mnie uziemić, a to spam, a to za dużo zapytań.
Boskie narzędzia:
Szukajka | google | Baza wiedzy | Regulamin forum

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”