Pole pokazywania profilu użytkownika: brzydki opis pola FB

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
AL|EN
Kontakt:

Pole pokazywania profilu użytkownika: brzydki opis pola FB

Post autor: AL|EN » 19 stycznia 2011, 16:31

Hej Hej.

Screen jak to wygląda:
Obrazek

Chciałbym aby Facebbok był opisany tak samo jak Twitter, czyli: Pokaż profil Facebook (bez dopisku 'użytkownika')

Mam coś takiego w kodzie memberlist_view.html:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF U_FACEBOOK or USER_FACEBOOK --><dt>{L_FACEBOOK}:</dt> <dd><!-- IF U_FACEBOOK --><a href="{U_FACEBOOK}">{USER_FACEBOOK}</a><!-- ELSE -->{USER_FACEBOOK}<!-- ENDIF --></dd><!-- ENDIF -->		
		<!-- IF USER_TWITTER --><dt>{L_TWITTER}:</dt> <dd><a href="http://twitter.com/{USER_TWITTER}" title="{L_VIEW_TWITTER}: {USER_TWITTER}">{L_VIEW_TWITTER}</a></dd><!-- ENDIF -->
Facebooka zmieniałem na:

<!-- IF U_FACEBOOK or USER_FACEBOOK --><dt>{L_FACEBOOK}:</dt> <dd><!-- IF U_FACEBOOK --><a href="{U_FACEBOOK}">{L_VIEW_FACEBOOK}</a><!-- ELSE -->{L_VIEW_FACEBOOK}<!-- ENDIF --></dd><!-- ENDIF -->
Ale po modyfikacji pokazuje się to:

Obrazek

to pewnie braki w tłumaczeniu FB. Gdzie je uzupełnić ?
Ostatnio zmieniony 19 stycznia 2011, 20:20 przez AL|EN, łącznie zmieniany 2 razy.
Co mogę to robię sam a changelog prac nad forum obejmuje już 75 pozycji \o/\o/\o/

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Pole pokazywania profilu użytkownika: brzydki opis pola

Post autor: @Marcin » 19 stycznia 2011, 18:28

spróbuj tego

<!-- IF U_FACEBOOK or USER_FACEBOOK --><dt>{L_FACEBOOK}:</dt> <dd><!-- IF U_FACEBOOK --><a href="{U_FACEBOOK}">Pokaz profil Facebook uzytkownika {USER_FACEBOOK}</a><!-- ELSE -->{USER_FACEBOOK}<!-- ENDIF --></dd><!-- ENDIF -->      
      <!-- IF USER_TWITTER --><dt>{L_TWITTER}:</dt> <dd><a href="http://twitter.com/{USER_TWITTER}" title="{L_VIEW_TWITTER}: {USER_TWITTER}">{L_VIEW_TWITTER}</a></dd><!-- ENDIF -->
Wsparcie phpBB PL !!

AL|EN
Kontakt:

Post autor: AL|EN » 19 stycznia 2011, 18:46

I zamiast "ż" mam krzaczka. Jak nie da rady inaczej to nie warto sobie tym głowę zawracać.
Co mogę to robię sam a changelog prac nad forum obejmuje już 75 pozycji \o/\o/\o/

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 19 stycznia 2011, 19:10

Zapisz plik z kodowaniem UTF-8 i bedziesz miał polskie znaki
Wsparcie phpBB PL !!

AL|EN
Kontakt:

Post autor: AL|EN » 19 stycznia 2011, 20:05

MAM KURWA !! Oto pełna instrukcja:

Plik: styles/<twojstyl>/template/memberlist_view.html

znajdź:

<!-- IF U_FACEBOOK or USER_FACEBOOK --><dt>{L_FACEBOOK}:</dt> <dd><!-- IF U_FACEBOOK --><a href="{U_FACEBOOK}">{USER_FACEBOOK}</a><!-- ELSE -->{USER_FACEBOOK}<!-- ENDIF --></dd><!-- ENDIF -->
zamień na :

<!-- IF U_FACEBOOK or USER_FACEBOOK --><dt>{L_FACEBOOK}:</dt> <dd><!-- IF U_FACEBOOK --><a href="{U_FACEBOOK}" title="{L_VIEW_FACEBOOK}: {USER_FACEBOOK}">{L_VIEW_FACEBOOK}</a><!-- ELSE -->{L_VIEW_FACEBOOK}<!-- ENDIF --></dd><!-- ENDIF -->
Plik: /language/pl/memberlist.php
znajdź:

'WWW'					=> 'WWW',
dodaj w nowej linii przed:

'VIEW_FACEBOOK'			=> 'Pokaż profil Facebooka',
Teraz wszystko działa i nawet dymek mamy :mrgreen:

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”