brak zakladki style

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Mario77

brak zakladki style

Post autor: Mario77 » 03 listopada 2010, 10:52

Witam wszystkich

Wraz z kolega zainstalowalismy forum phpbb3 na serwerze w firmie. Poniewaz kolega lepiej znal sie na mysql i php zostal "zalozycielem forum" a mnie zrobil administratorem. Niestety pewne okolicznosci sprwaily ze kolega opuscil nasz swiat i zabral haslo zalozyciela ze soba.

Teraz ja administruje forum i serwerem i chcialem wgrac jakies nowe style do forum a tu ZONK nie ma zakladki Style w ktorej powinny znajdowac sie opcje Instalacji nowych stylow.

Moje pytanie, gdzie ta zakladka sie podziala ?? dlaczego jej nie ma ?? czy to mozliwe ze potrzebuje zalogowac sie na konto zalozyciela forum ? czy administrator nie moze zmieniac stylu ?
Jesli musze byc zalozycielem to jak usunac jego haslo? albo jak je nadpisac na nowo ? albo jak zmienic zalozyciela na siebie ?

Z gory dziekuje za wszelkie rozwiazania

Pozdrawiam
Mario

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: brak zakladki style

Post autor: @Marcin » 03 listopada 2010, 20:00

Jeśli nie jesteś 'założycielem' tylko adminem z ograniczonymi uprawnieniami, to możesz nie mieć tej zakładki, musisz się zalogować na konto admina (założyciela) i w tedy będziesz miał dostęp do wszystkich funkcji w PA.

Jeśli masz dostęp do bazy danych to zmienisz sobie założyciela, nie będę opisywał na forum co i jak bo to się mija z celem ;)
Wsparcie phpBB PL !!

Mario77

Re: brak zakladki style

Post autor: Mario77 » 03 listopada 2010, 20:46

Dzieki za odpowiedz.
Postawilem nowe forum na tej samej bazie ale z innym prefiksem i teraz ja jestem zalozycielem. Naszczescie nasze forum jeszcze nie ruszylo oficjalnie wiec nie ma problemow z emailami a 4 zarejestrowanych uzytkownikow to moi koledzy - testowi uzytkownicy wiec teraz forum smiga az milo.

Teraz zabawa z uprawnieniami i rejestraca uzytkownikow, ale juz opanowalem prawie wszystko.

Temat mozna zamknac.

Pozdrawiam
Mario

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”