Jestem w trakcie konfiguracji forum, które niedługo ruszy i mam następujący problem.
Postanowiłem uniemożliwić wszystkim użytkownikom korzystanie z tagu [img]. Jest to podyktowane tym, że znakomita większość obrazków umieszczanych w postach tą metodą znajduje się na serwerach hostingowych, które wcześniej czy później nieużywane pliki graficzne usuwają. Chcąc temu zapobiec zdecydowałem, że jedyną możliwością na umieszczenie w treści postu obrazka będzie dodanie go w postaci załącznika i następnie skorzystanie z opcji "Wstaw w linii". Problem w tym, że efekt końcowy odbiega nieco od tego, jakiego oczekiwałem. Spodziewałem się, że w treści postu pojawi się jedynie obrazek/załącznik. Tymczasem znalazło się tam wiele, przynajmniej w moim wypadku, zbędnych dodatków jak np. informacja o wielkość załącznika, jego nazwa i obramowanie.
Moje pytanie brzmi, czy można tak skonfigurować mechanizm dodawania załączników w phpBB 3.0.7, by działał on w identyczny sposób jak znacznik [img], o ile danym załącznikiem będzie obrazek? Tak, by można było załączane pliki graficzne wstawiać np. pomiędzy dwa słowa tekstu w edytowanym poście bez zbędnych informacji.
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi w temacie