Witam nie mogę dodać linku do kategorii, w PA go widzę ale nie ma go na forum. Druga rzecz chcialem się spytac jak usunąć widok do druku z manu tam gdzie się czyta jakiś temat. No i trzecie icona obok adresu strony wcześniej na serwerze kombinowałem z joomla i została mi icona po niej no i nie wiem jak ja zmienić.
Help me
3 problemy menu, link, icona
Re: 3 problemy menu, link, icona
1. Chcesz, żeby kategoria była linkiem? To w edycji działu masz Ogólne ustawienia działu i tam jest meijsce na wklejenie linku.
2. Wystarczy z
3. Zobacz w innej przeglądarce czy masz też tą ikonę. O Faviconę chodzi? Wyczyść sobie cache w przeglądarce, bo po zmianie z joomli na phpBB3 nie powinno już jej być.
2. Wystarczy z
overall_header.html usunąć ten kod:
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF U_PRINT_TOPIC --><li class="rightside"><a href="{U_PRINT_TOPIC}" title="{L_PRINT_TOPIC}" accesskey="p" class="print">{L_PRINT_TOPIC}</a></li><!-- ENDIF -->Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Na myśli mam to gdzie jest to zarządzanie forami naprzykrzać jest tam kategoria, forum i jest tam do wyboru link i ustawiłem to tylko nie wyświetla mi tego na forum tylko w samym zarządzaniu forami...Widmo pisze:1. Chcesz, żeby kategoria była linkiem? To w edycji działu masz Ogólne ustawienia działu i tam jest meijsce na wklejenie linku.
Zrobione, dzięki za pomoc (ze sam sie nie domyslilem ze to tam jest a, wcześniej dodawałem tam to wyloguj...)Widmo pisze:2. Wystarczy z overall_header.html usunąć ten kod:
Kod: Zaznacz cały
<!-- IF U_PRINT_TOPIC --><li class="rightside"><a href="{U_PRINT_TOPIC}" title="{L_PRINT_TOPIC}" accesskey="p" class="print">{L_PRINT_TOPIC}</a></li><!-- ENDIF -->
okej jest juz dobrzeWidmo pisze:3. Zobacz w innej przeglądarce czy masz też tą ikonę. O Faviconę chodzi? Wyczyść sobie cache w przeglądarce, bo po zmianie z joomli na phpBB3 nie powinno już jej być.
Zmień uprawnienia dla tego działu z linkiem, automatycznie jest on niewidoczny dla wszystkich. najlepiej skopiuj uprawnienia z działu gdzie każdy ma pełny dostęp.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!