Profil użytkownika - dodatkowe pola nie wyświetla

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
cin84

Profil użytkownika - dodatkowe pola nie wyświetla

Post autor: cin84 » 16 marca 2010, 16:38

Jak włączyć wyświetlanie dodatkowych pól dodanych Z POZIOMU ACP.
Automatycznie wyświetla je na końcu, ale ja tak nie chcę. Dodałem pole Imię i Tytuł użytkownika.
Tytuł ma się wyświetlać nad Avatarem a Imię pod nim.
do pliku "viewtopic_body.html" oddałem coś takiego:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.S_PROFILE_WOLNE -->
				<tr>
					<td align="center" class="postdetails">{postrow.PROFILE_WOLNE_VALUE}</td>
				</tr>
			<!-- ENDIF -->
oraz

<!-- IF postrow.S_PROFILE_IMIE --><br /><b>{postrow.PROFILE_IMIE_NAME}:</b> {postrow.PROFILE_IMIE_VALUE}<!-- ENDIF -->
oczywiście usunąłem komendy odpowiadające za automatyczne wyświetlanie na końcu.
Chciałem to samo zastosować w pliku "memberlist_view.html" ale tutaj to nie działa. Czy w nim używa się innych poleceń? jak tak to jakich? czy może trzeba gdzieś dodać jakieś zmienne?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Profil użytkownika - dodatkowe pola nie wyświetla

Post autor: huber2t » 17 marca 2010, 16:33

Gdzieś zdefiniowałeś te zmienne? Czy ot tak dodałeś to do stylu?

cin84

Re: Profil użytkownika - dodatkowe pola nie wyświetla

Post autor: cin84 » 17 marca 2010, 18:32

Zmiennych nigdzie nie definiowałem. Dodałem przez ACP pole "wolne" i pole "imie" do pliku stylu "viewtopic_body.html". Polecenie do wyświetlania pola "Wolne" umieściłem linijka przed tytułem rangi a "imie" zaraz po avatarze. Dziś udało mi się w końcu w pliku "memberlist_view.html" zrobić żeby pojawiały się te pola za pomocą komendy:

{PROFILE_IMIE_NAME}:{PROFILE_IMIE_VALUE}
Dziś pojawił się nowy problem. Dodałem pole na nr gadu-gadu, lecz ono się nie pojawia się w pliku "memberlist_view.html" natomiast w pliku "ucp_profile_profile_info.html" działa. Nie wiem czy to wina serwera czy coś mam powalone po aktualizacji forum z 3.0.6 na najnowszą wersję.
adres forum to http://minskieforum.pl a stoi ono na serwerze cba.

Edit: Już mi się udało to naprawić.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”