Podstawowe dane:
Adres forum: westbamarchive.org
Wersja phpBB3: 3.0.7
Forum było instalowane od zera, aktualizowane, konwertowane (wybierz odpowiednie): aktualizowane
Zainstalowane MODy: nv Recent Topics
Kiedy pojawił się problem: po upgrade do 3.0.7
Opcjonalnie:
Używany(e) szablon(y): Frost
Używany(e) język(i): British English
Używam stylu Frost i po upgradzie nie działa mi prawidłowo mod nv Recent Topics tj. nie wyświetla się poprawnie na głównej stronie. Jest to z pewnością wina stylu, gdyż na prosilver wszystko wyświetla się poprawnie. Przeszukałem wszystkie paczki i nie znalazłem tam pliku .xml, tzn. które pliki i gdzie są aktualizowane - jeśli tę opcję usunięto to bardzo mi jej brakuje, widocznie zapomniano o użytkownikach, którzy mają zainstalowane jakieś mody do forum, ale mniejsza z tym. Wszystkie potrzebne informacje zawarłem powyżej. Jakieś solucje wobec tej przypadłości?
Dziękuję za wszelką pomoc.
Aktualizacja z 3.0.6 do 3.0.7 - problem ze stylem
Aktualizacja z 3.0.6 do 3.0.7 - problem ze stylem
Ostatnio zmieniony 07 marca 2010, 12:18 przez MacGyver, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Aktualizacja z 3.0.6 do 3.0.7 - problem ze stylem
Zaktualizowałeś styl?
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Nie wiem co dokładnie mam zmienić w plikach ze stylami. Czy po prostu nadpisać te pliki plikami z subsilvera?
To nie działa. Styl się całkiem sypie. Dlatego wcześniej pytałem o plik .xml gdzie było wszystko opisane - add after, add before itp. Teraz tego nie ma i nie wiem jak poprawnie zupgrade'ować styl.MacGyver pisze:Czy po prostu nadpisać te pliki plikami z subsilvera?
Dzięki. Zrobiłem te modyfikacje, ale mimo wszystko nadal nie śmiga Recent Topics.
Jak ma śmigać skoro "recent_topics_body.html" masz z prosilver.
Dzięki, to pomogło.pit pisze:Jak ma śmigać skoro "recent_topics_body.html" masz z prosilver.
Pozdrawiam.