Ustawienia grupy zarejestrowanych userów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
paqpaq

Ustawienia grupy zarejestrowanych userów

Post autor: paqpaq » 14 lutego 2010, 12:55

Witam,

mam problem dotyczący uprawnień użytkowników zarejestrowanych na forum.

1.User, który zakłada temat musi czekać na akceptację moderatora/administratora. Szukałem wszędzie, a chciałbym to zmienić.

2. User zarejestrowany może zakładać tematy tylko tam, gdzie już jakiś istnieje. Tzn. jeśli forum jakiegoś działu jest puste, użytkownikowi nie wyświetla się opcja "nowy temat". Jeśli już jakiś tam istnieje, problemu nie ma.

Panowie, bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam phpbb'owców.

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Re: Ustawienia grupy zarejestrowanych userów

Post autor: Widmo » 14 lutego 2010, 14:16

Szukałeś wszędzie, ale chyba nie u Nas na forum ;)
ACP >> Uprawnienia >> Uprawnienia lokalne >> uprawnienia lokalne grupy >> wybierasz grupę użytkowników >> wybierasz dział >> rozwijasz zaawansowane uprawnienia >> ustawiasz wszystko dla tej grupy i dla działów. Powinno to wyeliminować Twoja oba błędy.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

paqpaq

Post autor: paqpaq » 14 lutego 2010, 14:53

Szukałeś wszędzie, ale chyba nie u Nas na forum ;)
U Was także. Powiem więcej, nie mam takich działów w panelu administratora jakie podajesz. Tzn. są ale w zupełnie innych miejscach. Szukałem w zakładce "pisanie postów", "zezwolenia", "fora", "użytkownicy i grupy". Nic. Nie potrafię nigdzie znaleźć opcji, która dotyczyłaby mojego problemu.

paqpaq

Post autor: paqpaq » 14 lutego 2010, 15:20

Ok, znalazłem, trochę mnie to nerwów kosztowało, ale mam. Użytkownicy i grupy - > grupy - > zezwolenia grup w forach. Dzięki za naprowadzenie mnie na temat.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”