Kilka pytań
-
bikerleszno
Kilka pytań
Witam,
Kilka prostych dla Was pytań , gdzie i jak ustawić :
1.) Zeby kazdy nowy podczas rejestracji konta otrzymywal link aktywujacy na email po ktorego kliknieciu dopiero konto jest aktywowane ?
2.) Jak ustawic zebym nie musial zatwierdzac kazdej wiadomosci nowego uzytkownika tylko zeby od razu sie pojawiala ?
3.) Jaka jest roznica pomiedzy nowym uzytkownikiem a uzytkownikiem zarejestrowanym ?
4.) Jak ustawic tak zeby kazdy swiezo nowy uzytkownik mial prawa jak zarejestrowany uzytkownik ? Czy to nie to samo ?
phpbb3
Dzieki
Kilka prostych dla Was pytań , gdzie i jak ustawić :
1.) Zeby kazdy nowy podczas rejestracji konta otrzymywal link aktywujacy na email po ktorego kliknieciu dopiero konto jest aktywowane ?
2.) Jak ustawic zebym nie musial zatwierdzac kazdej wiadomosci nowego uzytkownika tylko zeby od razu sie pojawiala ?
3.) Jaka jest roznica pomiedzy nowym uzytkownikiem a uzytkownikiem zarejestrowanym ?
4.) Jak ustawic tak zeby kazdy swiezo nowy uzytkownik mial prawa jak zarejestrowany uzytkownik ? Czy to nie to samo ?
phpbb3
Dzieki
Re: Kilka pytań
1. ACP -> Konfiguracja forum -> Rejestracja użytkowników
2. Ustaw dla każdej grupy uprawnienia lokalne do działu
3. Oba są użytkownikami zarejestrowanymi, dodatkowo user który jest w grupie nowych użytkowników musi mieć akceptowane posty w działach
4. Każdy użytkownik standardowo po zarejestrowaniu jest w tej grupie
2. Ustaw dla każdej grupy uprawnienia lokalne do działu
3. Oba są użytkownikami zarejestrowanymi, dodatkowo user który jest w grupie nowych użytkowników musi mieć akceptowane posty w działach
4. Każdy użytkownik standardowo po zarejestrowaniu jest w tej grupie
-
bikerleszno
Dziękuje ,
jak zrobić żeby mieć numer gg pod każdym postem? jest jakaś wtyczka ?
jak zrobić żeby mieć numer gg pod każdym postem? jest jakaś wtyczka ?
-
bikerleszno
jeszcze pytanie jak ustalac limit postow na jednej stronie ? przy ilosci 10 czy 15 postow pojawia sie kolejna strona a ja bym chcial zeby na jednej stronie bylo np. 100 postow albo wcale kolejna sie nie pojawiala ...
Na głównej-->>konfiguracja forum-->>ustawienia pisania postów.
-
bikerleszno
Dziękuje za wszystkie informacje wszystko zrobiłem ale mam problem z gadu
kod dodalem w php ale nie rozumien tego gdzie i jak to zrobic :
Utwórz w panelu admina pola profilu o nazwie gadu - liczbowe, wartość domyślna 0, tlen - wartość domyślna puste, pojedyńcze pole tekstowe, skype - pojedyńcze pole tekstowe domyślne puste.
Uzupełnij swoje dane w profilu - i od dziś się ciesz ikonkami komunikatorów.
Utwórz w panelu admina pola profilu o nazwie gadu - liczbowe, wartość domyślna 0, tlen - wartość domyślna puste, pojedyńcze pole tekstowe, skype - pojedyńcze pole tekstowe domyślne puste.
Uzupełnij swoje dane w profilu - i od dziś się ciesz ikonkami komunikatorów.
Panel administracyjny -> Zarządzanie użytkownikami -> Dodatkowe pola profilu -> tutaj możesz utworzyć te pola

-
bikerleszno
Hmm prosze mi powiedziec jak ustawic zeby kazdy na forum widzial wszystkie dzialy forum ale zeby nie mogl do nich zagladac bez zarejestrowania konta ?
Zezwolenia grup w forach, dla gości ustaw:
- może zobaczyć forum "tak"
- może czytać forum "nie"
- może zobaczyć forum "tak"
- może czytać forum "nie"
-
bikerleszno
Hmm , nie moge znalezc czegos takiego jak moze czytac forum tak nie tam jest duzo rzeczy tak nie nigdy ale nigdzie nie ma odnosnie czytania forum
prosze mi rowniez powiedziec jak mozna przeniesc jakis temat do innego forum w innej kategorii ?
prosze mi rowniez powiedziec jak mozna przeniesc jakis temat do innego forum w innej kategorii ?
-
bikerleszno
Ja mam tam zupelnie inne rzeczy. W zakladce Post mam tylko :
Może dodawać załączniki
Może wyłączać cenzurę słów
Może pobierać załączniki
Może zapisywać szkice
Może używać podpisu
A przenoszenie tematu gdzie znajde bo nigdzie nie moge?
Może dodawać załączniki
Może wyłączać cenzurę słów
Może pobierać załączniki
Może zapisywać szkice
Może używać podpisu
A przenoszenie tematu gdzie znajde bo nigdzie nie moge?
To co podałeś masz zwykle z lewej strony, a opcje moderacyjne z drugiej czyli prawej. Jeśli ich nie widzisz to znaczy że nie nadałeś sobie uprawnień moderacyjnych

mam ten sam problem co kolega. nie widze tego co wkleilem na zdjeciu. jestem zalogowany jako admin, a chyba admin ma najwyzsze uprawnienia , czy sie myle ?huber2t pisze:To co podałeś masz zwykle z lewej strony, a opcje moderacyjne z drugiej czyli prawej. Jeśli ich nie widzisz to znaczy że nie nadałeś sobie uprawnień moderacyjnych
www.atvkielce.pl - Kieleckie Stowarzyszenie Quadów